Suspendare Băsescu. Ciuvică: Planul Tăriceanu are un singur punct slab, Tolontan

Noua suspendare și referendumul de demitere a lui Traian  Băsescu au un singur punct slab, consideră Mugur Ciuvică. În esență, propunerea lui Călin Popescu Tăriceanu și termenele propuse de acesta sunt corecte, precizează șeful Grupului de Investigații Politice.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a propus suspendarea președintelui, invocând, printre alte motive, atacul indirect al lui Traian Băsescu la adresa lui Cătălin Tolontan. Sâmbătă, Cătălin Tolontan a postat pe blog un articol în care scrie că nu consideră atacul la adresa sa un motiv de suspendare.

Citește și: Ce acuzații îi aduce Tăriceanu lui Băsescu, în noua propunere de suspendare

L-am întrebat pe dl. Mugur Ciuvică, șeful GIP, dacă atacul la adresa unui jurnalist este un motiv de suspendare a președintelui.

”Atacurile președintelui la adresa jurnaliștilor sunt motive de suspendare, a răspuns Mugur Ciuvică. Problema este că dl. Tăriceanu a ales cel mai nefericit exemplu când s-a referit la Cătălin Tolontan. În cazul acesta nu poate fi vorba despre o victimă.

Doar n-o să fiu de acord cu suspendarea fiindcă m-ați făcut lichea?

Cătălin Tolontan nu are cum să fie victima lui Traian Băsescu fiindcă el este parte din propaganda lui Traian Băsescu, a adăugat Mugur Ciuvică. Dacă ne imaginăm o haită, Băsescu ar fi șeful haitei, iar Tolontan unul mai mic din acel grup. Între ei mai pot apare neînțelegeri, iar șeful mârâie la lupii mai micuți. Îl mai și mușcă pe câte unul, ca să-l pună la punct, dar acesta nu pleacă din haită. Cam așa s-a întâmplat și în realitate : domnul Tolontan, dorind să pupe DNA, a atins-o puțin pe Elena Udrea. Traian Băsescu i-a spus: marș la locul tău. Băsescu i-a dat una, Tolontan i-a spus: mulțumesc, șefu! Doar n-o să fiu de acord cu suspendarea dumneavoastră, fiindcă m-ați făcut lichea.

Tăriceanu a greșit când a invocat acest exemplu, care nu e o ceartă, este o reglare între băsiști. Erau multe alte cazuri de suspendare, când președintele a amenințat jurnaliști. Poate că acesta este singurul punct slab în planul lui Tăriceanu, altfel corect. Proiectul e ok, ca și termenele propuse. Să vedem dacă va constitui, în parlament, majoritatea necesară pentru suspendare și să mergem la vot, în turul I, la referendum”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel