Urmărește emisiunea live


Sunt probe că Sarkozy ar fi fost sponzorizat de Gaddafi, susține un intermediar

tak
tak

Intermediarul franco-libanez, Ziad Takieddine, a susținut că deține probe care demonstrează că Muammar Gaddafi ar fi sponsorizat campania prezidențială din 2007 a lui Nicolas Sarkozy, potrivit cotidianul Le Parisien.

Ziad Takieddine a declarat pe data de 19 decembrie 2012, în fața magistratului Renaud Van Ruymbeke, că deține probe cu privire la finanțarea libaneză a campaniei lui Nicolas Sarkozy din 2007. Omul de afaceri i-a declarat judecătorului că îi poate furniza "elemente existente asupra finanțării campaniei lui Nicolas Sarkozy", oferind asigurări că "suma acestui ajutor depășește 50 de milioane de euro", suma menționată și de către unul dintre fiii lui Muammar Gaddafi. Totodată, declarațiile lui Takieddine îl vizează în mod direct și pe ministrul de Interne Claude Guéant, intermediarul francezo-libanez susținând că au avut loc mai multe întâlniri între Béchir Saleh (la vremea respectivă, secretar particular al lui Muammar Gaddafi) și Claude Guéant, înainte de alegerile din 2007.

Claude Guéant a calificat spusele intermediarului francezo-libanez drept "pure fabulații", menționând că "niciodată vreun libian, vreo autoritate libiană, nu a alimentat (cu bani - n.r.), prin intermediul meu, vreo persoană sau campania din 2007", a spus ministrul de Interne."Dacă există probe, să le aducă", a continuat Guéant, susținând că este foarte liniștit, întrucât orice "probe" aduse nu îl pot atinge în vreun fel pe Nicolas Sarkozy.

Takieddine susținea teza unei finanțări libiene a campaniei din 2007 a lui Sarkozy încă din luna mai, după ce, în luna martie din 2011, Seif Al-Islam, fiul colonelului Muammar Gaddafi, vorbea despre o asemenea finațare. Ulterior, presa publica un document atribuit unui fost demnitar libian, care afirma că Tripoli a acceptat să finanțeze cu suma de "50 de milioane de euro" campania lui Nicolas Sarkozy din 2007. Sarkozy a calificat afirmațiile apărute cu doar o săptămână înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale din 2012 drept "infame". Sarkozy a pierdut posibilitatea unui nou mandat prezidențial, după care a dat în judecată publicația care arătase documentul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel