SUA - Coreea de Nord, tensiuni. Bombardiere ameriane în Peninsulă

Șase avioane militare, între care două bombardiere grele ale Statelor Unite, au survolat marți Peninsula Coreeană.

Acestea au simulat o tragere, în cel mai recent exercițiu de forță față de Coreea de Nord, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Forțele Aeriene din Pacific ale SUA (PACAF) au precizat că două bombardiere strategice B-1B au zburat deasupra apelor din largul coastei de est a peninsulei. Acestora li s-au alăturat două avioane de luptă F-15K ale Coreei de Sud și alte două avioane F-15 ale Japoniei.

"A zbura și a ne antrena pe timp de noapte cu aliații noștri, de o manieră sigură și eficientă, reprezintă o importantă capacitate comună a SUA, Japoniei și Coreei de Sud, îmbunătățind abilitatea tactică a aviatorilor fiecărei națiuni", a spus Patrick Applegate, de la Centrul de Operațiuni Aeriene 613 al SUA.

"Aceasta este o demonstrație clară a capacității noastre de a realiza operațiuni fără întrerupere cu toți aliații noștri, în orice moment și în orice loc", a adăugat acesta.

Misiunea a fost efectuată marți noaptea. Phenianul a marcat 72 de ani de la fondarea Partidului Muncitorilor din Republica Populară Democrată Coreeană (Coreea de Nord) și nu a răspuns la exercițiile militare.

Tot marți, președintele Statelor Unite, Donald Trump, a fost informat de echipa sa de securitate națională asupra "unei serii de opțiuni" de răspuns la amenințările Coreei de Nord, în fața unei eventuale agresiuni.

După cum a informat într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Huckabee Sanders, la întâlnirea cu președintele american au luat parte secretarul Apărării, James Mattis, și șeful Statului Major Interarme, Joseph Dunford.

"Reuniunea de informare și discuția s-au axat pe o serie de opțiuni de răspuns la orice formă de agresiune a Coreei de Nord sau, dacă ar fi necesar, pentru a împiedica o amenințare a Coreei de Nord cu arme nucleare la adresa Statelor Unite și a aliaților lor", a arătat Sanders.

La finalul săptămânii, liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a promis că va continua dezvoltarea "valorosului" său program nuclear pentru a face față amenințărilor SUA, iar președintele american, Donald Trump, a spus că "va merge un singur lucru" în privința Phenianului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel