SUA atacă Israelul: Colonizarea în Ierusalimul de Est, incompatibilă cu pacea

SUA  au criticat în termeni duri  decizia Israelului privind construirea a 1.000 de locuinţe în Ierusalimul de Est.  Oastfel de acţiune este "incompatibilă" cu eforturile pentru pace întreprinse în regiune, mai spun oficialii SUA.

"Continuăm să avem o poziţie foarte clară: considerăm activităţile de colonizare drept ilegitime şi ne opunem fără echivoc oricărei decizii unilaterale care afectează viitorul Ierusalimului", a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Jennifer Psaki, care s-a arătat "foarte îngrijorată" de deciza Israelului, relatează Mediafax.

"Liderii israelieni au afirmat că vor susţine calea către o soluţie a două state, dar acest tip de acţiune este incompatibil cu eforturile pentru pace", a adăugat ea.

Citește și: Barack Obama: Israelul trebuie să aleagă pacea cu palestinienii

Washingtonul condamnă sistematic instalarea de noi colonii în Cisiordania sau în Ierusalimul de Est. Dar mustrările americane nu sunt însoţite de sancţiuni şi Israelul rămâne aliatul cel mai apropiat al Statelor Unite.

Deşi "uneori nu suntem de acord cu acţiunile Guvernului israelian, în special în problema coloniilor", totuşi, "legăturile noastre sunt de neclintit", a recunoscut Jennifer Psaki.

Israelul a anunţat luni accelerarea planurilor de construire a 1.000 de locuinţe în Ierusalimul de Est, tensionând şi mai mult atmosfera în partea palestiniană a oraşului, anexată şi ocupată.

Palestinienii vor să facă din Ierusalimul de Est capitala statului la care aspiră, în timp ce comunitatea internaţională apreciază drept ilegală anexarea şi ocuparea acestei părţi a Oraşului Sfânt de către Israel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel