Sondaj: Majoritatea britanicilor, de acord cu venirea românilor și bulgarilor la muncă

Potrivit unui sondaj realizat de  Ipsos Mori, majoritatea britanicilor sunt de acord ca românii și bulgarii care doresc să muncească și sunt gata să se integreze social să imigreze în Marea Britanie.

Începând de la 1 ianuarie 2014, restricțiile privind piața muncii din Marea Britanie sunt ridicate, iar cetățenii români și bulgari își pot căuta mai ușor de muncă în Regatul Unit.

 O parte dintre politicienii britanici conservatori au avertizat cu privire la pericolul unui veritabil exod al imigranților din România și Bulgaria care ar urma să ia cu asalt Marea Britanie și să trăiască din ajutoare sociale, însă experții sunt de părere că aceste temeri sunt nefondate.

 Astfel, conform sondajului Ipsos Mori, majoritatea copleșitoare a britanicilor sunt gata să-i întâmpine cu brațele deschise pe imigranții din România și Bulgaria dacă aceștia vor fi dornici să se integreze și să muncească din greu.

 Sondajul realizat pentru think tank-ul British Future indică faptul că aproximativ 68% dintre britanici s-au declarat bucuroși să-i primească pe imigranții români și bulgari în condițiile în care aceștia vin pentru a se integra și pentru a munci. Opinia pozitivă cu privire la imigranții est-europeni care vor veni în Regatul Unit pentru a munci a fost mai puternică (72%) în cadrul segmentului de vârstă 35 — 44 de ani din eșantionul pe care a fost realizat sondajul.

 Noul sondaj de opinie indică, de asemenea, că unul din patru britanici (24%) este de părere că restrângerea dreptului la liberă circulație al persoanelor, în condițiile rămânerii Regatului Unit în Uniunea Europeană, ar trebui să fie o prioritate a guvernului de la Londra. O proporție similară, 26%, au susținut că ieșirea din UE ar trebui să fie o prioritate dacă nu se vor schimba regulile cu privire la imigranți.

 Aproape jumătate dintre participanții la sondaj au susținut că impunerea salariului minim pe economie reprezintă una dintre cele mai importante mijloace prin care patronatul poate fi oprit să renunțe la mâna de muncă britanică în favoarea imigranților plătiți mai puțin.

În schimb, 69% dintre britanicii intervievați au precizat că pentru a fi acceptați, românii și bulgarii ar trebui ca în primul rând să învețe limba engleză, în timp ce 64% au susținut că imigranții est-europeni trebuie să muncească legal și să plătească taxele către statul britanic.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel