Sondaj cu rezultat surpriză. Cine va fi președintele SUA

Cele două mari partide din Statele Unite se pregătesc pentru alegerea candidaților la președinție. Democrații sunt aproape deciși în privința candidaturii. Hillary Clinton, fostul secretar de stat din Administrația Obama, are  prima șansă. Sondajele arată că 48-51% dintre membrii Partidului Democrat vor vota pentru nominalizarea soției fostului președinte Bill Clinton.

În tabăra republican candidează pentru investitură fratele lui George W. Bush, la rândul său fiu de președinte. Jeb Bush a fost, însă, surclasat în sondaje de un candidat surpriză. Donald Trump s-a distanțat de restul candidaților, în ultimele sondaje efectuate în rândul republicanilor.

Îmbogățit din afaceri imobiliare și devenit celebru prin participarea la un reality-show de televiziune, Trump s-a remarcat în campanie printr-un discurs dur împotriva imigranților și prin jignirea repetată a contr-candidaților. Miliardarul a atacat-o dur pe o realizatoare a televiziunii Fox, susținătoare a republicanilor. Trump i-a spus în direct că este prea agresivă din cauza menstruației.

Neurochirurgul Ben Carson l-ar putea depăși pe Jeb Bush

 Reproșurile mass media nu i-au dăunat, dimpotrivă. Trump a crescut de la 24% la 32% din simpatia  membrilor de partid, cărora le cere investiture. Distanța dintre Trump și următorul clasat a crescut: Jeb Bush are doar 16%.

O mare speranță a politicii americane, neurochirurgul de culoare Ben Carson se află pe locul trei cu 8%.

Eliminând din sondaje candidații aflați în afara podiumului și redistribuindu-le voturile, Trump rămâne pe primul loc cu 44%, în vreme ce Bush urcă doar la 29%. Carson adună cel mai mult din voturile fragmentate, ajungând la 24 de procente.

Alegerile prezidențiale din SUA vor avea loc în noiembrie 2016. Partidele organizează, până atunci, o competiție internă pentru nominalizarea candidaților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel