Solicitare neobișnuită: Vrea salariu redus cu 2 milioane de euro

Anshu Jain
Anshu Jain

Grupul financiar german Deutsche Bank a primit o solicitare incredibilă din partea unuia dintre cei doi directori generali: să-i fie redus pachetul salarial pentru anul 2012 cu două milioane de euro.

Anshu Jain, codirector la Deutsche Bank, a cerut tăierea salariului pentru a ajunge la acelaşi nivel de remuneraţie financiară cu cel al codirectorului Juergen Fitschen, potrivit publicaţiei Welt am Sonntag, citată de Mediafax.

În urma gestului incredibil al lui Anshu Jain, cei doi șefi ai băncii germane vor primi pentru anul trecut câte 4,8 milioane de euro, anunțul fiind făcut la sfârșitul săptămânii trecute de Deutsche Bank.

Inițiativa ca cei doi codirectori să aibă salarii identice a fost considerată o idee bună, a declarat preşedintele Consiliului de Supraveghere, Paul Achleitner.

Anshu Jain a încasat, în 2011, 9,8 milioane de euro, iar Fitschen 4,2 milioane de euro, sumele incluzând salarii, bonusuri şi acţiuni condiţonate de rezultatele grupului pe termen lung.

Potrivit sursei citate, solicitarea scrisă a lui Jain a fost adresată, la începutul anului 2013, Consiliul de Supraveghere. Britanicul cu rădăcini indiene a făcut acest pas pe cont propriu, fără a exista o presiune in partea Consiliului de Suraveghere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel