Șisturile de gaze ar putea asigura SUA pentru următorii 100 de ani

gaze
gaze

Șisturile de gaze, aflate în solul statului Lousiana, ar putea asigura America ( SUA și Canada) pentru următorii 100 de ani, dacă acestea vor fi exploatate.

Potrivit unei analize făcute de analistul Roger Harrabin inginerii americani știau de comoara care se află în pământ, dar nu au putut să profite din punct de vedere economic. Acum, în timpul boom-ului gazelor provenite din șisturi, s-a creat oportunitatea exploatării multor pungi de gaze existente pe teritoriul american. Ceea ce înseamnă o ocazie extraordinară de a face profit.

La câțiva ani de la începerea exploatării la scară largă, prețul benzinei în SUA a scăzut cu o treime.

Odată cu aceste operațiuni apre un semn de întrebare în jurul protejării mediului. Se presupune că exploatarea șisturilor de gaze otrăvește apa și destabilizează terenul din prejur. De asemnea, cei care se opun acestui de mers susțin că banii ar trebui să meargă în domeniul energiilor regenerabile, acestea fiind principalele arem împotriva schimbărilor climatice.

Pe de altă parte, inginerii neagă pericolul exploatărilor și dau vina pe incompentența muncitorilor când vine vorba despre accidentele ecologice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel