Semnificația numelui ANDREI. Ce spune acest nume despre cei care îl poartă

Semnificația numelui ANDREI. Ce spune acest nume despre cei care îl poartă / Foto: Pixabay
Semnificația numelui ANDREI. Ce spune acest nume despre cei care îl poartă / Foto: Pixabay

Află în articol semnificația numelui Andrei.

Pe 30 noiembrie, credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Andrei, considerat ocrotitorul României. Această sărbătoare, marcată cu cruce roșie în calendar, este plină de simbolistică, tradiții și obiceiuri ( vezi AICI ce trebuie să faci în această zi ca să îți meargă bine tot anul). Sfântul Andrei este considerat patron al României, Scoției, Spaniei, Siciliei, Greciei și Rusiei.

Aproape 720.000 de români, dintre care 368.523 bărbați si 349.079 femei, își sărbătoresc onomastica de ziua Sfântului Apostol Andrei. Astfel, 717.602 cetățeni români poartă numele Sfântului Apostol Andrei, scrie Ziarul Unirea.

Semnificația numelui Andrei

Numele Andrei semnifică ”cea a făcutului de ursit", asta pentru că în noaptea de 30 noiembrie fetele încearcă să își găsească ursitul cu ajutorul unor ritualuri magice. Originea acestui nume provine din cuvântul grecesc „aner”, care la modul genitiv devine „andros”, ceea ce înseamnă viril, curajos și energic. 

Acest nume mai este asociat și cu bărbăția, fiind considerat patronul lupilor, scrie semnificația numelui.net.

Ce spune acest nume despre cei care îl poartă

Nativii care poartă acest nume sunt dotați cu un al șaselea simț și au capacitatea de a-i uimi pe toți din jurul lor cu intuiția pe care o au. Andrei este o persoană plină de farmec care se face ușor plăcută de ceilalți. Ce care poartă numele de Andrei este o persoană responsabilă. El își va asuma atât responsabilități profesionale, cât și familiale. Este o persoană pe care te poți baza pentru că are mereu un aer protector.  Se și pricepe să dea sfaturi, iar atunci când cineva se află în impas nu ezită să-i sară în ajutor. Andrei mai este și un bun observator. El are un spirit analitic și este foarte atent la detalii. 

Este și orgolios uneori, iar voința sa de obicei depinde foarte mult de motivația pe care o are. În copilărie cel care poartă numele Andrei este extrem de atașat de familia sa. Andrei poate fi un frate mai mare minunat, asta pentru că va fi foarte grijuliu și protector cu frații mai mici. Nu cere să fie răsfățat, iar părinții ar trebui să insufle acest spirit al responsabilității încă din copilărie, fără a pune prea multe pe umerii săi, desigur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel