Şeful Asociaţiei Serviciilor de Ambulanţă spulberă intervenţia în cazul Ekeng

Patrick Ekeng
Patrick Ekeng

Doctorul Cristian Grasu, președintele Asociației Serviciilor de Ambulanță din România, este de părere că intervenția de pe teren în cazul fotbalistului Patrick Ekeng a fost "neprofesionistă și stângace".

"Ar trebui să definim ce înseamnă ambulanţă. Se referă la un vehicul folosit pentru intervenții de urgenţă. În cazul de acum... intervenţia mi s-a părut stângace şi clar neprofesionistă. Dacă aşa este, nu e treaba mea să fac anchetă. Dacă nu era cu echipajul la maşină e o greşeală. Sunt reguli stabilite deja, accesul este permis de arbitrul de centru şi se cere ajutorul care e la stadion ca să dea asistenţă de urgenţă pe teren", a declarat Cristian Grasu, la Digi 24.

De asemenea, șeful Asociației Serviciilor de Ambulanță din România a precizat că manevrele de prim ajutor pot fi acordate de oricine, dar a spus că nu a văzut compresii toracice în cazul fotbalistului de la Dinamo.

"Manevrele de prim ajutor le poate face oricine. Serviciile de ambulanţă promovează cunoaşterea măsurilor de bază. Se pot aplica fără medicamente, cu mâinile goale, câştigă timp pentru profesionişti. E vorba de a şti foarte clar ce ai de făcut.

Pacientul trebuie evaluat şi când e vorba de stop cardiorespirator, trebuie să începi măsurile de bază imediat şi nu trebuie să pierzi timp. Nu poţi întrerupe compresiile toracice mai mult de 10 secunde, scad şansele de supraviețuire. Eu nu am văzut acolo compresii toracice", a mai spus medicul Cristian Grasu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel