Secretarul de Stat al SUA, John Kerry, se întâlnește cu Putin în Rusia

Secretarul american de Stat, John Kerry, va face în perioada 11-12 mai o vizită în Rusia, unde se va întâlni cu omologul său rus, Serghei Lavrov, dar și cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.

Potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat, Kerry va discuta cu oficialii ruși despre "o plajă largă de probleme bilaterale și regionale, precum Iran, Siria și Ucraina". 

"Călătoria este parte a unui efort în derulare de a menține o linie directă de comunicare cu înalți oficiali ruși și de a ne asigura că viziunea SUA este transmisă în termeni clari", arată diplomația americană.

Din Rusia, Kerry va zbura spre Antalya, pentru a participa la o reuniune a miniștrilor de Externe din statele membre NATO.

Kerry a vizitat ultima oară Rusia în mai 2013.

Relațiile SUA-Rusia s-au deteriorat semnificativ în contextul crizei din Ucraina, fapt care a generat și o rărire a legăturilor la nivel înalt. Americanii acuză Moscova că alimentează militar și logistic separatiștii din Estul Ucrainei, iar rușii blamează demersul Washingtonului de a trimite instructori militari pentru a antrena soldații ucraineni.

De lângă Merkel, Putin a justificat pactul Ribbentrop-Molotov

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel