Scutiți de rate timp de trei ani și dobânzi mai mici. Oferta acestui program

Persoanele care vor recurge la Programul O familie, o casă (fostul program Prima Casă) pentru a-și cumpăra o locuință nouă vor putea solicita băncii o perioadă de grație de cel mult trei ani. În plus, ei vor putea beneficia de un procent semnificativ de garantare, aproape de două ori mai mare decât cel din Prima Casă, dar și de subvenții la dobânzi.

 

Sunt propuneri care se regăsesc într-un proiect de Ordonanță de Urgență, aflat în dezbatere publică la Ministerul Finanțelor Publice (MFP). “La cererea beneficiarului, finanțatorii acordă prin contractul de credit o perioadă de grație la rambursarea capitalului”, se arată în documentul ce subliniază, totodată, că perioada de creditare, la care se adaugă și anii de scutire de la plata ratelor, nu va putea depăși 20 de ani.

În același timp, Guvernul propune, prin noul său program, un procent semnificativ de garantare, dar și acordarea de subvenții la dobânzi pentru românii cu venituri mai mici sau care au persoane cu handicap în familie. Concret, statul va acoperi o anumită parte din dobândă, în următoarele situații:

CITEŞTE MAI MULT PE DC BUSINESS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel