Sarkozy, condamnat la 3 ani de închisoare. François Hollande 'nu acceptă atacurile repetate împotriva justiţiei'

Sarkozy, condamnat la 3 ani de închisoare. François Hollande 'nu acceptă atacurile repetate împotriva justiţiei'
Sarkozy, condamnat la 3 ani de închisoare. François Hollande 'nu acceptă atacurile repetate împotriva justiţiei'

Fostul preşedinte francez François Hollande a declarat sâmbătă într-un interviu acordat publicaţiei Le Parisien că nu acceptă 'atacurile repetate împotriva justiţiei' după condamnarea lui Nicolas Sarkozy la închisoare, chiar dacă 'înţelege ce reprezintă' această decizie pentru predecesorul său la Palatul Elysee, informează lalibre.be. 

'Înţeleg ce reprezintă această condamnare pentru Nicolas Sarkozy atât pe plan uman, cât şi pe plan politic. Este, de asemenea, o chestiune de onoare, având în vedere funcţiile pe care le-a exercitat', a spus fostul şef al statului francez. 'În schimb, ceea ce nu accept sunt atacurile repetate împotriva justiţiei şi independenţei acesteia, cu magistraţi care sunt arătaţi cu degetul', a adăugat François Hollande, deplângând că actualul ministru al justiţiei, Éric Dupond-Moretti, nu a apărat 'imediat instituţia judiciară'.

VEZI ȘI Nicolas Sarkozy, condamnat la 3 ani de închisoare

În timp ce dreapta franceză şi-a concentrat atacurile asupra Parchetului Financiar Naţional (PNF), pe care îl acuză că a jucat un rol politic în proces, fostul lider socialist a amintit că hotărârea a fost pronunţată 'de o instanţă independentă după o anchetă efectuată de către PNF, apoi o instruire a dosarului încredinţată altor magistraţi'.

VEZI ȘI PREMIERĂ națională în Franța odată cu condamnarea lui Sarkozy. Ciachir spune când a avut loc cea mai mare sinucidere politică

'În cele din urmă, magistraţii PNF nu au fost aleşi de mine, nici de succesorul meu. Au fost aleşi la propunerea ministrului justiţiei după avizul Consiliului Superior al Magistraturii', a insistat François Hollande care a înfiinţat PNF în 2013 după afacerea Cahuzac.

VEZI ȘI Nicolas Sarkozy va face apel la condamnarea sa pentru corupţie (avocat)

'A pretinde că PNF acţionează în scopuri partizane înseamnă a aduce atingere imparţialităţii celor 18 magistraţi care lucrează în deplină independenţă pentru interesul general', a mai afirmat fostul preşedinte francez, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel