EXCLUSIV  PREMIERĂ națională în Franța odată cu condamnarea lui Sarkozy. Ciachir spune când a avut loc cea mai mare sinucidere politică

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Scriitorul și publicistul Dan Ciachir a evidențiat care este cea mai mare sinucidere politică a celei de-a Cincea Republici Franceze, în contextul condamnării cu executare a fostului președinte Nicolas Sarkozy.

'Nicolas Sarkozy este antepenultimul președinte al celei de-a Cincea Republici Franceze, începută în 1958 cu generalul Charles de Gaulle, un erou național pentru francezi. La nivel de șef de stat, Franța nu a trecut prin asemenea încercări. Până la Sarkozy nu a existat o asemenea condamnare de la începerea celei de-a 5-a Republici. În plus, Franța a avut în acest răstimp președinți distinși, printre Georges Pompidou sau Valéry Giscard. Este o noutate ca un fost președinte să fie condamnat cu executare, Sarkozy fiind singurul președinte care a primit această pedeapsă.' a declarat Dan Ciachir.

'Menționez faptul că un mare scandal de corupție a fost la nivel de prim-miniștri. Este cazul lui Francois Fillon, cea mai mare sinucidere politică, o poveste balzaciană uimitoare. Întreaga familie Fillon s-a făcut de râs. Potrivit sondajelor de opinie, la acea vreme, Francois Fillon şi lidera Frontului Naţional, Marine Le Pen, urmau să se confrunte în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.' a spus Ciachir.

'În urma condamnării în primă instanță și a acuzațiilor că a plătit soţiei sale Penelope sute de mii de euro, după ce aceasta fusese încadrată fictiv ca asistent parlamentar, totul s-a ruinat. Francois Fillon ar fi ajuns ușor președintele Franței dacă nu își angaja propriii copii și dacă nu primea niște costume de la un libanez naturalizat francez. În urma acestor scandaluri, s-a deschis calea către Palatul Elysee pentru Emmanuel Macron. Cazul cel mai lamentabil, o sinucidere politică, a fost al lui Francois Fillon, care a ratat șansa de a deveni președinte pentru câteva sute de mii de euro.' a concluzionat scriitorul și publicistul Dan Ciachir, pentru DC News.

Amintim faptul că fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost condamnat luni la trei ani de închisoare pentru corupţie şi trafic de influenţă într-un dosar cu interceptări telefonice. Este pentru prima dată când un fost preşedinte este condamnat la închisoare cu executare în 'Hexagon'.

VEZI ȘI Nicolas Sarkozy, condamnat la 3 ani de închisoare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel