Salată de icre. Trucul care te va ajuta să o repari în cazul în care se taie

Salată de icre. Trucul care te va ajuta să o repari în cazul în care se taie / Foto: Facebook  Ca sarea-n bucate
Salată de icre. Trucul care te va ajuta să o repari în cazul în care se taie / Foto: Facebook Ca sarea-n bucate

Află în articol cum repari icrele tăiate. 

Chiar dacă se întâmplă uneori să se taie icrele, nu te panica şi nici nu le arunca la gunoi, pentru că se pot repara. O metodă este să o luaţi de la capăt cu o porţie nouă de icre, dar mai mică, în care să înglobaţi pe rând şi icrele tăiate, scrie Realitatea.net.

Un alt truc folosit adesea de gospodine presupune frecarea unui gălbenuş fiert până când se face pastă. Mare atenţie, nu trebuie să puneți niciun pic de ulei în ou. Când şi-a schimbat consistenţa, se adaugă icrele tăiate treptat, amestecând continuu. Puneţi o lingură din icrele tăiate în alt vas. Turnaţi câteva picături de apă fierbinte şi frecaţi mereu până se leagă. Apoi încorporaţi şi restul.

Salata tradiţională cu icre de crap, produs românesc recunoscut şi protejat în UE

Comisia Europeană a aprobat înscrierea produsului românesc "Salată tradiţională cu icre de crap" în registrul Specialităţilor Tradiţionale Garantate (STG).

Această decizie vine după ce în luna iunie a acestui an, Comisia Europeană a aprobat înscrierea produsului românesc "Salată cu icre de ştiucă de Tulcea" în registrul produselor care beneficiază de Indicaţie Geografică Protejată (IGP), scrie Agerpres.

Potrivit executivului comunitar, "Salata tradiţională cu icre de crap" este un produs obţinut pe baza icrelor de crap sărate, ulei de floarea soarelui, apă minerală şi suc de lămâie. Produsul este disponibil în două variante: cu sau fără ceapă. "Salata tradiţională cu icre de crap" este produsă din materii prime sau ingrediente care sunt utilizate tradiţional şi se caracterizează prin aspectul său, consistenţa sa, aroma şi gustul său.

Această nouă indicaţie se va alătura celor 1.760 de produse deja protejate la nivel european, a căror listă este disponibilă în baza de date a denumirilor şi înregistrărilor (DOOR). Citește mai mult AICI.

Rețetă salată de icre

Ingrediente

100 g griș
400 ml apă
50 g icre de crap
o jumătate de ceapă mică
zeama de la o jumătate de lămâie
200 ml ulei
sare după gust

Cum se prepară

Punem apa la fiert și adăugăm grișul, exact ca la griș cu lapte, fierbem pentru 5 minute. După ce a fiert amestecăm din când pentru a nu se face pojghiță, până se răcește. Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.3.1
pixel