Rusia testează un sistem de distrugere a sateliților americani. NATO în pericol

Căloiu Oana / 29 ian 2013 / 22:22 Salveaza PDF Comentarii

Ministerului Apărării din

 Distrugerea efectivă a sateliților va fi realizată cu ajutorul unor avioane de tipul MIG 31 BM – D, capabile să ajungă în straturile superioare ale atmosferei şi să lanseze rachete 79М6 Kontakt. În componența sistemului intră și un complex de radare. Sistemul de distrugere a sateliților a primit numele Krona și deja există trei unități deplin funcționale.
Dezvoltarea sistemului a început încă în 1984, dar la destrămarea URSS, unica stație radar capabilă să detecteze sateliți a rămas în afara Federației, iar avioanele capabile de distrugerea sateliților au fost tăiate la fier vechi. În 2008, după războiul din Georgia (s-au folosit atât sisteme de navigație prin GPS, cât și comunicarea prin sistemele satelitare americane şi israeliene), Moscova a decis relansarea proiectului Krona.

În situația unui conflict militar, lichidarea sistemelor de comunicare și navigație prin sateliți afectează considerabil activitatea forțelor armate. În cazul NATO, fără sistemul satelitar, ”întreaga mașinărie de război ar putea deveni oarbă și incapabilă de acțiuni coerente”, informează Vocea Rusiei.

Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27