Rusia și-ar fi scufundat o navă proprie pentru a bloca Flota Ucrainei

O navă anti-submarin scoasă din uz a Flotei ruse ar fi fost scufundată intenționat pentru a bloca accesul forțelor navale ucrainene la Marea Neagră, scrie LA Times

[caption id="attachment_435979" align="alignleft" width="310"] Foto: www.shipspotting.com[/caption]

Purtătorul de cuvânt al ministerului ucrainean al Apărării, lt. col. Alexei Mazepa, a declarat că marina rusă a tractat vasul Ochakov din cimitirul naval pentru a-l scufunda în dreptul unei strâmtori care leagă Marea Neagră de lacul Donuzlav.

El a precizat că acțiunea are scopul de a împiedica forțele navele ucrainene să-și părăsească portul și să pătrundă în zona Mării Negre.

Anterior declarației făcută de lt. col. Mazepa pentru cotidianul american, informații despre mișcarea tactică a Rusiei au apărut pe rețelele de socializare.

Scufundarea navei face parte dintr-o serie de acțiuni ale Flotei Ruse în Marea Neagră, începute odată cu escaladarea conflictului din sudul Ucrainei. Săptămâna asta, comandantul Flotei ruse din Marea Neagră, amiralul Alexander Vitko, a vizitat Baza de Sud a Ucrainei, potrivit comandantului adjunct al bazei, căpitanul Viktor Shmiganovsky. Acesta din urmă a relatat că amiralul rus le-a cerut ofițerilor ucrainei să dezerteze și să jure credință armatei Rusiei.

[caption id="attachment_435984" align="alignleft" width="310"] Foto: Middle East News[/caption]   Un clip video cu scufundarea navei a fost postat pe internet de userul EuroMaidan PR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel