Rusia amenință SUA cu răspuns nuclear la un eventual atac

Vicepremierul rus Dmitry Rogozin spune că Rusia va răspunde printr-un atac nuclear dacă o nouă strategie militară a Statelor Unite ale Americii va amenința securitatea Federației, scrie Ria Novosti.

Rogozin afirmă că Rusia ”pregătește un răspuns” la planurile SUA de a elabora o platformă militară de atac rapid capabilă să lovească ținte de înaltă prioritate de pe suprafața globului.

Dmitry Rogozin este cunoscut și opiniei publice de la București pentru declarațiile sale belicoase despre relația României cu Republica Moldova. Acesta susținea, luna trecută, că Republica Moldova se va uni cu România după tratatul de la Vilnius.

Rogozin s-a adresat astăzi Dumei de Stat, Camera inferioară a Adunării Federale a Rusiei, spunând că dezvoltarea unui program cu o asemenea capacitate de atac este ”cea mai importantă nouă strategie elaborată de SUA în prezent”.

”Ar putea face experimente cu arme convenționale pe platforme strategice de atac, dar nu trebuie să uite că, dacă vom fi atacați, bineînțeles că vom răspunde cu arme nucleare în anumite circumstanțe”, a spus Rogozin.

El a adăugat că Rusia nu poate ignora dezvoltarea unui sistem de arme de mare precizie hipersonică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel