România, la CONTROL în pandemie. Orban: Nu mi-a făcut plăcere să fac acest lucru

Premierul Ludovic Orban a făcut referire în Parlament la măsurile luate de Guvern pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

'Nu mi-a făcut plăcere să utilizăm acest lucru, dar a fost necesar! Deși e perioadă de vară, am crescut intensitatea controalelor, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice! S-au dat foarte multe amenzi pentru nerespectarea reglementărilor sanitare. Orice român trebuie să știe! Dacă nu respectă regulile, poate să fie sancționat! Și este normal să fie sancționat! În momentul în care te expui riscurilor de infectare, de fapt, îi expui și pe ceilalți oameni, familia, prietenii, colegii de birou.  Atunci când dăm sancțiuni către persoane, care nu respectă regulile, le dăm strict cu scopul de a-i ajuta să înțeleagă că trebuie să respecte măsurile!' a spus Orban.

'Vă spun foarte limpede! Cu cât crește procentul românilor, care respectă regulile, se protejează, cu atât riscul de răspândire al virusului se diminuează! Vedem în toate țările că virusul nu a dispărut natural pe perioada verii așa cum se aștepta! Nici nu poate să fie vorba despre valuri, precum se estima. Virusul rămâne și se răspândește în comunitate cu cât interacțiunile sunt mai numeroase! Este normal acest lucru deoarece am dat drumul la majoritatea activităților. Nu am vrut să blocăm economia. Soluția este foarte limpede! Respectarea regulilor! Nu înțeleg de ce este atâta împotrivire cu purtarea măștii!' a spus premierul Ludovic Orban, la prezentarea raportului, în fața parlamentarilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel