Ce apreciază ambasadorul englez la România

Martin Harris, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, a declarat, duminică la o emisiune Tv, că România este un punct de stabilitate într-o zonă lipsită de stabilitate, menţionând că nu se aşteaptă la o schimbare a politicii externe după alegerile prezidenţiale din toamnă.

Harris a fost întrebat care va fi poziţia ţării sale în cazul în care noul preşedinte al României ar redefini axa "Bucureşti - Londra - Washington", astfel încât Marea Britanie nu va mai fi obiectul unei asemenea perspective.

"Eu nu aştept să fie o schimbare importantă în politica externă a României, pentru că am văzut o poziţie consistentă care este a tuturor partidelor din România, este o alianţă fermă în NATO cu o poziţie transatlantică, care este foarte aproape de poziţia noastră şi integrarea în Uniunea Europeană", a spus ambasadorul, la emisiunea "După 20 de ani", de la Pro TV.

De asemenea, el a precizat că Marea Britanie este şi va rămâne un partener strategic pentru România.

"Avem, este clar, provocări importante de securitate în această regiune. Este regiunea Mării Negre, este şi regiunea Balcanilor (...) şi noi am sprijinit aderarea României la NATO şi la UE, fiindcă noi considerăm România un punct de stabilitate într-o zonă unde este o lipsă de stabilitate. Aceasta a fost şi logica lui Tony Blair şi este în continuare un punct important pentru noi", a declarat Harris.

Referitor la situația din Ucraina, Harris a spus că: "Situaţia este evident una periculoasă şi ce aşteptăm noi de la Rusia este să vedem o deescaladare a conflictului, ca Rusia să retragă trupele de la frontiera cu Ucraina şi că vom vedeam un dialog direct şi diplomatic între Ucraina şi Rusia pentru a rezolva situaţia şi pentru a încuraja stabilitatea economică şi politică în Ucraina", a afirmat Harris, care va prelua o poziţie în cadrul ambasadei de la Moscova începând cu vara acestui an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel