Rezultatele parțiale ale alegerilor democrate din SUA

Primele estimări arată că Joe Biden a câştigat alegerile pentru desemnarea candidatului Partidului Democrat la funcţia de preşedinte în trei state în ziua de marți în care șase state votează, anunţă Reuters.

Edison Research şi principalele reţele de televiziune l-au declarat pe Biden câştigător în Michigan, Missouri și Mississippi. Miza alegerilor e reprezentată de obţinerea numărului de 1.991 de delegaţi, necesar pentru desemnarea candidatului Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din noiembrie. În total, marţi sunt alocate voturile a 352 de delegaţi.

Principalii concurenţi sunt senatorul Bernie Sanders şi fostul vicepreşedinte Joseph Biden, care se bucură de sprijinul puternic al unei largi coaliţii de alegători, inclusiv femei şi bărbaţi, albi şi negri, cu sau fără studii universitare şi al celor care se considerau liberali sau moderaţi. În urma voturilor, va fi desemnat candidatul Partidului Democrat care îl va înfrunta pe preşedintele Donald Trump în scrutinul prezidenţial, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel