Revoltă din cauza afișelor UDMR. AID România: Încălcare a legii electorale

În urma panotajului afişat de Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) începând cu data de 24 octombrie a.c., Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR) solicită imperativ conducerii UDMR retragere afişelor cu caracter electoral care instigă la secesiune prin separarea unor teritorii de trupul ţării.

De asemenea, CNMR solicită Autorităţii Electorale Permanente (AEP) să verifice legalitatea amplasării afişelor cu caracter electoral la care se face referire, având în vedere că începutul campaniei electorale este la 11 noiembrie 2016.

”Totodată, cerem AEP să vegheze (cu respectarea libertăţii de exprimare) la caracterul mesajelor trasmise de partidele politice în timpul campaniei electorale, astfel încât partidele politice să nu poată transmite mesaje extremiste, xenofobe, antisemite sau care să aducă atingere Constituţiei României.

Înţelegem calculul şi interesul electoral al tuturor partidelor politice, însă în acest caz UDMR riscă să producă o ruptură între cetăţenii români şi cei de etnie maghiară din Transilvania.

CNMR acţionează în spiritul toleranţei, a bunei convieţuiri între majorităţi şi minorităţi, indiferent că sunt etnice sau cu orice alt caracter.

În acest sens, CNMR a acţionat de nenumărate ori pentru temperarea exceselor electorale sau intereselor oculte atât ale unor lideri români, cât şi ai diverselor minorităţi”, se arată într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel