Remus Borza, pasionat de muzică. Parlamentarul face topul melodiilor populare românești

”Sunt un om care își trăiește intens fiecare minut al existenței sale, care iubește, suferă, plânge, se bucură și speră. Un om care în puținele momente de intimitate și relaxare ascultă muzică sau vizionează un film.”, se descrie deputatul Remus Borza pe blogul personal.

”Mulți oameni mă percep ca avocatul Borza,managerul Borza și mai nou politicianul Borza. O abordare ușor superficială și impersonală care generează o anumită imaterialitate și intangibilitate a profilului meu social și uman. Şi totuși sunt un om, ca toți ceilalți.”, mai spune acesta despre el.

Deputatul este pasionat de muzică, după cum se vede din topurile muzicale pe care le realizează deja de o bună perioadă de timp.

După Top 30 melodii pop românești, Top 100 melodii de suflet, de această dată Borza realizează Topul melodiilor populare românești.

”TOP 100 MELODII POPULARE ROMÂNEŞTI

Generaţiile de azi au datoria de onoare de a conserva şi transmite generaţiilor de mâine nealterat şi neviciat, în starea lui pură şi arhaică, acest tezaur de cultură, istorie şi trăire românească. Dezavuez încercările unor rapsozi contemporani de a prelucra excesiv, rafina, urbaniza şi până la urmă dilua şi maneliza folclorul autentic.

Locul 98: Amalia Chiper si Florin Rupa - Rau ma dor ochii ma dor

"Rau ma dor ochii ma dor" este la origini o piesă folk cu titlul „Balada fulgerată de vânt“, care îi aparţine lui Valentin Moldovan, pe versurile poetului Ioan Voicu, cântată în anii '70 la Cenaclul Flacăra. Apoi, melodia a devenit celebră şi în varianta populară datorită unor cupluri ca Valeria şi Traian Ilea sau Amalia Chper şi Florin Rupa. Melodia "Rau ma dor ochii ma dor" interpretata de Amalia Chiper si Florin Rupa a strans aproape 7 milioane de vizualizari pe youtube.

De profesie, Amalia Chiper este inginer de mediu și cadru didactic al Universității Tehnice din Cluj-Napoca. Este absolventă a Școlii Populare de Artă Cluj Napoca, secția canto popular. Reprezinta zona de campie, Valea Arieșului si poartă cu mândrie costumul popular. Amalia a început să cânte la vârsta de 13 ani şi este recunoscătoare părinţilor care au încurajat-o şi au sprijinit-o atât moral cât şi financiar în domeniul artistic. A cântat și uneori mai cochetează încă și cu muzica ușoară.

Amalia Chiper se remarcă prin stilul propriu, prin dăruire, printr-un timbru vocal unic, limpede ce porneşte din adâncul sufletului. La fiecare apariție și cu fiecare cântec al său îi simţim sufletul mare, ce ne strecoară în inimi câte o picătură de iubire pentru cântecul popular, care ne reprezintă pe noi ca popor. Iubește oamenii, lucrurile de calitate, apreciază inteligența și sinceritatea. Ascultă cu mare interes orice temă și crede ca are ceva 
de învățat de la fiecare. Detestă falsitatea, minciuna și răutatea. Cântă, se bucură, zâmbește şi astfel ajunge până în cele mai adânci colțuri ale inimii, căci își păstrează mereu autenticitatea."

Interpretul de muzică populară și ușoară, originar din Câmpia Turzii, Florin Rupa, absolvent al Școlii Populare de Artă Tudor Jarda din Cluj Napoca, declara pentru ziarul „15 minute” următoarele:„Sunt fericit că, prin intermediul pieselor mele, ajung la inimile oamenilor. Cânt de 27 de ani, atât vocal, cât și instrumental și fiecare moment în care primesc aplauze, după reprezentații, reprezintă o binecuvântare pentru sufletul meu”.”, scrie Remus Borza pe pagina personală de Facebook.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel