Regula pe care a încălcat-o Alec Baldwin, explicată de un expert în arme de foc

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Un expert în arme de la Hollywood a făcut declarații despre accidentul teribil de pe platoul de filmare al ultimului film al lui Alec Baldwin, în care o femeie și-a pierdut viața și un bărbat a fost grav rănit, după ce arma actorului s-a descărcat în ei. 

Alec Baldwin folosea un pistol de recuzită când a împușcat-o din greșeală pe Halyna Hutchins, directorul de imagine, în timp ce se filmau scenele pentru Rust. Ulterior, aceasta a murit din cauza rănilor suferite, după ce a fost transportată cu avionul la spital.

Regizorul, Joel Souza, a fost și el rănit în incident, iar între timp a fost externat din spital.

Consultantul în domeniul armelor de foc de la Hollywood, Bryan Carpenter, de la Dark Thirty Film Services, a declarat pentru New York Post că Baldwin nu a respectat sfatul numărul unu în materie de siguranță: "Încărcată sau neîncărcată, o armă nu trebuie niciodată îndreptată spre o altă ființă umană. Niciodată nu lași botul armei să acopere ceva ce nu intenționezi să distrugi. Toate armele sunt întotdeauna încărcate. Chiar dacă nu sunt, tratează-le ca și cum ar fi".

El a adăugat că, atunci când armele sunt implicate într-o scenă de film, actorul o va îndrepta spre un "loc fictiv" și niciodată spre cineva implicat în producție.

Există, de asemenea, o mare diferență în ceea ce privește modul în care este încărcată arma, în funcție de faptul că se filmează scene reale sau doar se repetă.

"Trebuie să te asiguri că arma este cu adevărat rece, ceea ce înseamnă că nu ar fi trebuit să fie niciun glonț în ea, punct. Și mai ales dacă este vorba de o repetiție", a explicat Carpenter pentru CNN.

Tatăl Halynei Hutchins, Anatoly Androsovych, a declarat că familia sa este neîncrezătoare în legătură cu moartea tragică a fiicei sale, dar nu dă vina pe Baldwin. 

"Încă nu ne vine să credem că Halyna a murit, iar mama ei își pierde mințile de durere. Dar nu îl consider responsabil pe Alec Baldwin - este responsabilitatea celor de la recuzită care se ocupă de arme", a declarat el pentru The Sun.

Se crede că Baldwin nu a știut că i s-a înmânat o armă încărcată.

Dosarele tribunalului arată că asistentul regizorului a spus "armă rece" chiar înainte de a avea loc împușcătura, fără să știe că arma de recuzită era încărcată cu gloanțe reale, potrivit unui mandat de percheziție depus la un tribunal din Santa Fe.

CITEŞTE CONTINUAREA PE SPECTACOLA.RO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel