EXCLUSIV  Referendum pe… pâine. Viski, imaginea care a revoltat internetul

Rodica Mitu / 02 oct 2018 / 16:43 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Vlad Viski, director executiv al Asociației MozaiQ, a publicat pe contul de Facebook o imagine care a stârnit reacții puternice în mediul online, în contextul în care referendumul bate la ușă.

Mesajul „Vino la referendum! Votează DA pentru căsătoria dintre un bărbat şi o femeie" a pătruns şi în magazinele alimentare, lângă... pâine.

Iată imaginea publicată de Viski, alături de mesajul: „Servim și noi niște pâine tradițională?”

Boicot

Amintim că Vlad Viski a discutat, în cadrul unui interviu acordat DCNews, despre boicotarea referendumului de modificare a Constituției, în sensul restrângerii definiției familiei ca fiind căsătoria dintre un bărbat și o femeie.

„Noi, MozaiQ, și mai multe organizații din societatea civilă vom boicota acest referendum. Nu ne vom prezenta, în primul rând, pentru că încearcă să restrângă niște drepturi fundamentale ale cetățenilor. Drepturile omului nu se votează, nu se supun la vot. În al doilea rând, noi nu putem să legitimăm prin prezența noastră un astfel de referendum", a spus Vlad Viski.

„Nu toate referendumurile sunt democratice și lucrul acesta trebuie înțeles foarte bine. Se făceau referendumuri și în plină dictatură. S-au făcut și în Turcia lui Erdodan, și în Ungaria cu același scop. Avem și cazul Brexit, care a dus la o problemă în relația dintre Marea Britanie și UE. Așadar, noi respingem total ideea acestui referendum și, prin urmare, nu ne vom prezenta la vot", a declarat directorul executiv al Asociației MozaiQ.

Referendumul pentru familia tradițională se va desfășura în două zile, pe 6 și 7 octombrie.

 

Vezi și: REFERENDUM FAMILIE. Afișele, INTERZISE: S-a dispus îndepărtarea imediată


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26