EXCLUSIV  REFERENDUM FAMILIE. Afișele, INTERZISE: S-a dispus îndepărtarea imediată

Mii de afișe cu tema referendumului privitor la modificarea Constituției în sensul definirii familiei au împânzit Bucureștiul. Biroul Electoral a cerut măsuri urgente.

Referendumul pentru definirea familiei tradiționale în Constituția României a născut controverse puternice, iar campaniile duse atât pentru îndemnarea populației să meargă la vot cât și pentru boicot invadează spațiul public și mediul virtual în ultimele zile. Un pas în plus se pare că a fost făcut de o platformă care a creat mii de pliante și afișe, care conțin un text ce prezintă nu doar un îndemn de a merge la vot ci și opțiunea care ar trebui luată. În ultimele 4 zile, însă, toate aceste materiale au fost distribuite în Bucureși, lipite pe geamuri, în scări de bloc și duse chiar în biserici. 

În urma demersurilor făcute de DC News, se pare că există probleme grave privind legalitatea acelor afișe. Mai exact, după o analiză atentă a Biroul Electoral al Municipiului București, s-a stabilit că trebuie luate măsuri urgente. "Dispune îndepărtarea de îndată a materialelor electorale atașate sesizării, precum și a celor similare acestora, care combină culorile într-o succesiune care reproduce drapelul României sau al altui stat, precum și celor care nu respectă dimensiunile prevăzute de art. 36 alin (2) din legea 334/ 2006", se arată în răspunsul formulat de Biroul Electoral al Municipiului București. Sesizarea a fost transmisă primăriilor pentru a lua măsuri urgente.

Amenda pe care o riscă inițiatorul poate ajunge până al 10.000 de lei.

(w670)

(w670)

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel