Rectificare buget, sesizare la CCR. Decizia PNL

Mihai Ciobanu / 08 sep 2018 / 13:21 Salveaza PDF Comentarii
CCR
Descriere foto: CCR

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că săptămâna viitoare liberalii vor sesiza Avocatul Poporului, pentru ca ordonanţa de urgenţă cu privire la rectificarea bugetară să fie atacată la Curtea Constituţională. 

"Este o rectificare care s-a făcut ilegal, împotriva Constituţiei, nu au avut avizul obligatoriu al Consiliului Superior de Apărare a Ţării, nu au avut avizul Consiliului legislativ, nu au respectat procedurile legale de punere în dezbatere a proiectului ordonanţei, nu reflectă realitatea economică şi realitatea bugetară din România. Depunem marţi, deja o avem pregătită, sesizarea către Avocatul Poporului, în care îi prezentăm toate argumentele pentru solicitarea noastră de atacare la Curtea Constituţională a ordonanţei de rectificare", a spus Orban la şcoala de vară a Tineretului Naţional Liberal, întrebat ce părere are de rectificarea bugetară adoptată în această săptămână de Guvern. 

El a adăugat că PNL va depune la Parlament, tot săptămâna viitoare, un proiect de lege potrivit căruia declanşarea controlul constituţional prealabil în cazul ordonanţelor de urgenţă să nu mai poată fi făcută doar de Avocatul Poporului.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24