Reacții aprinse, din cauza unei teme dată de un profesor din Polonia elevilor săi

Un profesor de fizica din Polonia a reușit să șocheze opinia publică internațională prin modul în care a abordat criza imigranților.

Grzegorz Nowik, din dorința de a capta atenția elevilor săi, le-a dat acestora o problemă de fizică inventată de el și care să fie legată de evenimentele contemporane, respectiv criza imigranților, scrie stirileprotv.ro.

"4 refugiați din Siria încearcă să ajungă în Grecia pe o plută cu dimensiunile 1mx2mx20cm și care poate suporta 800 de kilograme pe metru pătrat. Calculați câți refugiați e nevoie să cadă în apă pentru ca pluta să ajungă la destinație dacă fiecare dintre ei cântărește 60 de kilograme".

Mama unei eleve a postat-o în mediul on-line, iar reacțiile nu au întârziat să apară. 

Conducerea școlii a anunțat că profesorul va fi concediat dacă va mai avea asemenea idei, iar mai multe ONG-uri au protestat, susținând câ e vorba de instigare la crimă, considerând că subtextul enunțului problemei este: "câți oameni trebuie să moară pentru ca alții să supraviețuiască".

Profesorul își explică inițiativa: "Copiilor nu le pasă cum plutește o bucată de lemn pe apă, trebuie sa le atragi cumva atenția". De asemenea, cadrul didactic a precizat că le-a explicat elevilor, în timp ce le dicta tema, că era o glumă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel