Reacția Olguței Vasilescu la raportul de plagiat al Comisiei de Etică a UB

Liderul social-democrat Lia Olguța Vasilescu contrazice concluziile Comisiei de Etică a Universității București cu privire la lucrarea sa de doctorat și sugerează că este victima unui atac politic.

"Am primit referatul de "plagiat", semnat de o persoana, nu de doua cum prevad normele si de un comic total. Se insista pe faptul ca am plagiat un intreg capitol de pe internet, desi am demonstrat in fata presei ca sursa de pe internet nu e autor necunoscut, ci sunt chiar eu si pe paragrafe "preluate" din Pareto. Lucrarea fiind, evident, despre Pareto. Ca si cum, daca scrii un comentariu la "Doina", nu ai voie sa citezi versuri, ca il plagiezi pe Eminescu. In plus, dincolo de multe alte gafe, se spune, de exemplu, ca nu l-am mentionat in bibliografie pe Pio Rajna, in conditiile in care l-am amintit in lucrare doar ca fiind unul dintre cei care frecventau aceleasi cercuri sociale ca Pareto, dar nu am preluat nimic din el. Nici nu aveam ce, ca persoana nu era sociolog, ci doar vedeta a vremii. Concluzia: fie nu a citit lucrarea, fie e ingramadita rau. De cercurile politice ale vremurilor noastre. Daca eu va spun ca va fi festival... Mai studiati copii, poate mai invatati si voi cate ceva", a scris edilul Craiovei pe Facebook.
 
Comisia de Etică a Universității din București a făcut public, marți, referatul de expertiză privind suspiciunea de plagiat și alte abateri de la normele academice în cazul lucrării de doctorat a Olguței Vasilescu. Potrivit referatului, primarul Craiovei "a preluat identic sau aproape identic formulări din lucrări care nu îi aparțin, fără a indica, prin utilizarea ghilimelelor, faptul că nu sunt formulările sale".
 

Suspiciune plagiat Olguței Vasilescu. Comisia de Etică a Universității București a publicat referatul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel