Ratko Mladici, cel mai căutat criminal de război sârb, arestat

ratko-mladici-afp
ratko-mladici-afp

Ratko Mladici, inculpat de TPI de la Haga pentru genocid şi crime împotriva umanităţii pentru uciderea a 8.000 de musulmani la Srebreniţa în timpul războiului din Bosnia (1992-1995),  a fost arestat. Mladici se ascunde de mai mult de zece ani.  Ştirea a fost confirmată şi de către preşedintele sârb,  Boris Tadici.

UPDATE: Ultimul fugar căutat de TPI pentru fosta Iugoslavie, Goran Hadzic, a fost arestat

Poliţia sârbă a arestat, în urmă cu câteva ore, un bărbat numit Milorad Komadici, suspectat că ar fi, de fapt, Ratko Mladici, care va fi supus unor teste ADN, scrie un cotidian de la Zagreb şi care avea asupra lui acte pe numele lui Mladici. Testele complete ADN pentru bărbatul arestat care ar putea fi Ratko Mladici vor dura trei zile.

Ratko Mladici se află în prezent în sediul forţelor speciale ale Ministerului sârb de Interne de la Banjiţa, o suburbie a Belgradului.

Operaţiunea secretă ar fi avut loc după ce autorităţile ar fi fost informate că Milorad Komadici "are unele semnalmente ale lui Ratko Mladici şi seamănă foarte mult fizic cu el", scrie Jutarnji List.

Fost ofiţer sârb, Mladici este cel mai căutat inculpat pentru crime de război din fosta Iugoslavie de la arestarea, la sfârşitul lunii iulie, la Belgrad, a fostului lider politic al sârbilor din Bosnia, Radovan Karadzici.

Reuters aminteşte că una dintre condiţiile puse Serbiei pentru a putea adera la Uniunea Europeană era obligaţia de a-l aresta pe Mladic, căutat de tribunalul ONU pentru crime de război pentru fosta Iugoslavie pentru genocidul comis în timpul războiului din Bosnia, între 1992-1995.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel