Prună (USR), către ministrul Anton: Fugiți de răspundere!

Deputatul USR Cristina Prună a susţinut, luni, în plenul Camerei Deputaţilor că ministrul Energiei, Anton Anton, face declaraţii 'extravagante' şi l-a acuzat pe acesta că fuge de răspundere.

Ministrul Energiei, Anton Anton, este prezent în plenul Camerei, la 'Ora Guvernului', unde a fost invitat să prezinte un raport cu privire la sistemul energetic naţional. Dezbaterea are ca temă 'Starea sistemului energetic naţional - raport al ministrului Energiei'.

Probleme ce pun în pericol securitatea energetică a României

'Nu am vrea, în acest climat, să treacă neobservate probleme grave ale unui sector de o importanţă strategică pentru România - sectorul energetic naţional, probleme despre care dvs, dle ministru, fie nu aţi spus nimic, fie aţi făcut nişte declaraţii pe care le-aş numi eu, politicos, extravagante', a afirmat Prună, la dezbaterile de la 'Ora Guvernului'. Ea a susţinut că ministrul Energiei ignoră probleme ce pun în pericol securitatea energetică a României. Astfel, deputatul USR a precizat că prima problemă este legea off shore, care este blocată în Comisia de industrii a Camerei Deputaţilor şi i-a solicitat lui Anton Anton să facă demersuri pentru deblocarea acestui proiect.

Dezbateri ascunse în spatele unor uşi închise

'Ştim că există interese diverse care şi-ar dori ca această lege să nu treacă şi să nu se facă exploatările de gaze în Marea Neagră şi mai ştim că aceste interese şi-ar dori să rămână monopol în Europa în exportul de gaze. Sperăm că nu aţi vândut interesul României pe termen lung pentru nişte interese politice meschine de moment. (...) Transmiteţi un mesaj prost către investitorii cu capital străin. Fugiţi de răspundere şi daţi senzaţia că au loc dezbateri ascunse în spatele unor uşi închise', a afirmat Cristina Prună.

[citeste si]

Ea a menţionat că alte probleme din acest domeniu sunt capitalizarea companiilor de stat, situaţia mineritului, stadiul strategiei energetice. După ce ministrul şi-a spus punctul de vedere, deputatul USR a afirmat că acesta a răspuns exact pe lângă subiect. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel