Prognoză meteo 17 ianuarie - 14 februarie. ANM, informaţii actualizate

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Estimări meteorologice pentru intervalul 17.01.2022 - 14.02.2022.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Săptămâna 17.01.2022 – 24.01.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice și estice, dar fi ușor mai coborâte la munte, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile extracarpatice și în extremitatea de vest a țării, dar și în general excedentar la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 24.01.2022 – 31.01.2022

Temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acestă perioadă, posibil ușor mai ridicate, local, în regiunile extracarpatice, dar și ușor mai coborâte în zonele montane. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 31.01.2022 – 07.02.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în majoritatea regiunilor.

Săptămâna 07.02.2022 – 14.02.2022

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, posibil ușor mai coborâte local. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință deficitară în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Citeşte şi: Cod galben de burniţă şi polei în zone din şapte judeţe, vineri dimineaţa

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis vineri dimineaţa atenţionări nowcasting Cod galben de burniţă şi polei, valabile în orele următoare în zone din şapte judeţe.

Astfel, până la ora 11:00, în zona joasă a judeţelor Maramureş, Sălaj şi Cluj se va semnala burniţă, care va favoriza local depuneri de polei. Fenomene similare vor persista, până la ora 9:00, în zona joasă a judeţelor Satu Mare, Arad, Caraş-Severin şi Bihor. Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel