Prima biserică a Patriarhiei Ortodoxe Române din Ucraina va fi sfinţită sâmbătă

biserica
biserica

Sâmbătă va avea loc sfinţirea primei biserici ce aparţine Patriarhiei Ortodoxe Române din Ucraina, la Kamâşovka, localitate situată în raionul Ismail din Ucraina. La acest eveniment va participa şi preşedintele Comisiei pentru Românii de Pretutindeni din Senatul României, Viorel Badea.

Acesta este cel mai important eveniment al comunităţii românilor din Ucraina din acest an. „Biserica cu hramul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel a fost construită cu sprijinul financiar al Departamentului Românilor de Pretutindeni din cadrul Guvernului României şi a Consiliului Mondial Român. Acesta este cel mai important eveniment al comunităţii românilor din Ucraina din acest an. Ceea ce ne interesează este să-i asigurăm pe membrii comunităţii noastre şi pe ucraineni că această biserică va fi o cetate a păcii şi a dragostei între români şi ucraineni”, a declarat Viorel Badea.

Demersurile pentru construcţia bisericii au început încă în anul 2000, dar au existat multe probleme legate de obţinerea avizelor de funcţionare şi a finanţării. La sfinţirea bisericii şi-au arătat disponibilitatea să participe şi reprezentanţi ai autorităţolor locale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel