Premierul Dăncilă, 2 decizii care întăresc ipoteza lui Borza. Previziune

Rodica Mitu / 17 mai 2019 / 16:39 Salveaza PDF Comentarii
Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis
Descriere foto: Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis

Deputatul Remus Borza consideră că „lanțul de iubire dintre Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea s-a rupt”, dând ca exemplu două decizii ale premierului României care întăresc, în opinia sa, această ipoteză.

„Președintele Iohannis i-a trimis premierului Dăncilă trei scrisori în care a motivat de ce i-a respins pe cei trei fantastici, Eugen Nicolicea, Oana Florea şi Liviu Brăiloiu, pentru portofoliile Justiției, Fondurilor Europene și Românilor de pretutindeni. În opinia lui Iohannis, niciunul dintre cei trei nu deţine experienţa necesară gestionării domeniului complex pentru care a fost propus. La investitura doamnei Dăncilă în funcția de premier al României, spuneam că va veni momentul când își va arăta mușchii. Iată că s-a întâmplat deja, cel puțin în două situații. Prima este legată de Anca Alexandrescu, pe care a îndepărtat-o de la Palatul Victoria. A fost eminența cenușie a tuturor Guvernelor, omul care i-a îngropat pe toți președinții și toți premierii PSD, începând cu Adrian Năstase, continuând cu Victor Ponta, Mircea Geoană și terminând cu Sorin Grindeanu și Mihai Tudose. Dăncilă a reușit ceea ce nu au reușit marii bărbați de stat dinaintea ei: să o trimită la plimbare pe Anca Alexandrescu, omul de încredere al lui Liviu Dragnea. A doua situație prin care s-a distanțat de liderul PSD este legată de refuzul de a face remanierea prin restructurarea Guvernului. Dragnea consideră că singura variantă pentru a-l ocoli pe Iohannis e remaniere prin Parlament, variantă refuzată până acum de Dăncilă. Dacă în continuare nu ia în calcul această opțiune, premierul trebuie să propună alte trei nume care să fie agreate de Iohannis, în condițiile în care variantele inițiale, Eugen Nicolicea, Oana Florea şi Liviu Brăiloiu, sunt deja istorie", a spus Remus Borza la DCNEWS.

„Pentru mine, e de neînțeles și frustrant totodată modul în care PSD își promovează oamenii, atât în interiorul partidului, cât și la nivelul Guvernului și al celorlalte instituții ale statului. PSD are și oameni valoroși și competenți, nu doar mediocri și slugarnici. Atât Dăncilă, cât și Dragnea au de unde alege, dar continuă să promoveze doar forme fără fond, oameni fără expertiză și viziune. Cu toată campania de demonizare a lui Dragnea și a PSD, întreținută de partidele de dreapta și de Iohannis, PSD este un partid onorabil și indiscutabil cel mai mare din România. În prezent, e singurul partid care poate să reformeze marile sisteme publice (învățământ, sănătate, administrație), să modernizeze statul și instituțiile lui. Poate, dar nu vrea. Acest refuz îi va fi fatal. De 30 de ani, cetățenii României așteaptă o reformă reală și profundă a statului. Anacronismul, hiperinflația și ineficiența instituțională, schemele supradimensionate de personal din aparatul bugetar costă România peste 10 miliarde euro anual. Bani cu care s-ar construi zeci de spitale, sute de școli și sute de kilometri de autostradă", a declarat deputatul.

Borza: Dragnea va fi achitat

 

Totodată, acesta a afirmat că lanțul de iubire dintre Dăncilă și Dragnea s-a rupt. „Să nu uităm că loialitatea în politică e relativă, nu ține o veșnicie. În orice scenariu, Dragnea va ieși șifonat. Deși va fi achitat în dosarul de la ÎCCJ, după prezidențialele din toamnă va fi debarcat. Era bine să fi făcut un pas în spate încă de anul trecut", a susținut Remus Borza.

 

Remus Borza, emisiune la DCNEWS. Declarațiile complete

 

Acest articol reprezintă o opinie.

Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24