Pora a ajuns la...hazna. Un editorial stalinist, în revista Grupului pentru...DIALOG...Social

[] []

04 noi 2012 / 03:04
Salveaza PDF Comentarii
andreea-pora
andreea-pora

Andreea Pora s-a dezlănțuit într-un editorial publicat în revista 22, a Grupului pentru Dialog Social (”Jurnalismul de hazna pe podium. Revista Contemporanul i-a premiat pe ciracii lui Felix”).  Supărarea jurnalistului Pora este pricinuită de premiile revistei Contemporanul, care au fost acordate, ca și  premiile APTR, jurnaliștilor de la Antena 3. Stilul folosit de exponenta gândirii democratice și a dialogului, fie acesta și social, aduce aminte de presa stalinistă a anilor 50. Atunci, după demascările din Scânteia, urmau arestările la ceas de noapte și trimiterea adversarilor la Canal.

Jurnalism tip toaletă publică, hazna, barosul minciunii jurnalistice, aceștia sunt termenii folosiți de  Pora  pentru a-i înfiera cu mânie deontologică pe concurenții din  Antene.

Desigur, judecățile de valoare aparțin autorilor, fiecare având dreptul la opinie. Dar, spre deosebire de  prețuirea pe care i-o acorda Andreei Pora televiziunea publică, în vremea Rodicăi Culcer, premiile Contemporanul  și APTR țin cont de un element care poate fi neglijat doar de autiști sau dictatori: publicul. Antena 3 depășește în audiență televiziuni generaliste cu pretenții, reușind în multe rânduri să bată liderul de piață, Pro Tv.

Ca om care își închipuie că este depozitar al adevărului absolut, Andrea Pora își poate permite să jignească milioanele de oameni care au altă părere, alegând, seară de seară, Antena 3.  Nicio problemă. Grav ar fi dacă elitele reprezentate de revista Grupului de... DIALOG au același dispreț pentru public, văzând eventual ca soluție un sistem de cenzură. Când l-ar putea reintroduce, e greu de estimat. Tovarășii ideologici ai  Andreei nu au mai intrat în CNA, iar următoarele alegeri sunt peste patru ani.loading...
VOTEAZA ARTICOLUL

TOP STIRI CELE MAI...


loading...
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Vezi versiunea de mobil a siteului

nginx-nxt.DE2