Pompierii români, implicați în stingerea incendiilor din Grecia, înaintaţi în grad / Video

Pompierii români, implicați în stingerea incendiilor din Grecia, înaintaţi în grad / Video
Pompierii români, implicați în stingerea incendiilor din Grecia, înaintaţi în grad / Video

Pompierii români care au ajutat la stingerea incendiilor din Grecia au fost înaintaţi în grad, luni, la solicitarea ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, şi a şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Pompierii români care au ajutat la stingerea incendiilor din Grecia au fost înaintaţi în grad, luni, la solicitarea ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, şi a şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. Ei au fost recompensaţi şi cu Emblema de onoare a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

VIDEO:

Ceremonia, la care participă premierul Florin Cîţu, ministrul Lucian Bode şi şeful DSU, Raed Arafat, are loc pe Platoul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţei de la Ciolpani. Un număr de 108 pompieri salvatori cu 23 de autospeciale au fost detaşaţi în urmă cu 10 zile în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor de vegetaţie care au devastat această ţară.

Localnicii greci, uimiți de pompierii români implicați în stingerea incendiilor devastatoare din Insula Evia: Sunt de pe altă planetă! 

Un ziar online din Grecia a evidențiat într-un articol modul de operare al pompierilor români implicați în lupta de a stinge incendiile din insula Evia.

Redactorii publicației online fimes.gr subliniază că ceea ce-au făcut pompierii români, imediat după ce au ajuns la locul intervenției din insula Evia, i-a făcut pe localnici să-i privească ca pe niște extratereștri.

'Viteza, organizarea, meticulozitatea și reflexele instinctive sunt uimitoare. La sosirea în Insula Evia, pompierii români au înființat peste noapte un sediu independent față de cele oferite de Grecia, cu servicii de catering și logistică proprii.

Au cartografiat drumurile forestiere cu drone, au calculat direcția vântului și au folosit tehnologie de ultimă generație pentru localizarea incendiilor. În același timp, au profitat de zecile de pâraie din zonă și, cu furtunurile racordate între ele pe distanțe de peste 60 de metri, au pornit să stingă focurile. De asemenea, s-au mutat pe drumuri izolate pentru a nu împiedica circulația.' (Citește continuarea articolului AICI).

Pompierii români, emoționați de un copil grec: Plăcinte și porumb fiert pentru că i-au salvat satul de incendiu / Foto

Pompierii români au relatat gesturile exemplare ale localnicilor greci, care le-au arătat 'mare' recunoștință. Un copil le-a făcut o surpriză (Citește articolul AICI).

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a anunţat săptămâna trecută deblocarea a 500 de milioane de euro pentru ajutoare de urgenţă şi reconstrucţie în regiunile afectate de incendii cu o amploare fără precedent şi care continuă să devasteze o parte a ţării, relatează AFP.

Confruntat cu furia locuitorilor din zonele sinistrate, Mitsotakis a prezentat un pachet de măsuri pentru victime, precum şi planuri de reconstrucţie în insula Evia, la 200 km de Atena. Măsurile de ajutor vor fi finanţate în principal printr-un buget suplimentar de 500 de milioane de euro pe care Ministerul de Finanţe îl va depune acum, a precizat Mitsotakis.

VEZI ȘI: Imagini de Apocalipsă. O mănăstire şi mai multe sate, înconjurate de flăcări de 40 de metri pe insula Evia, Grecia. Călugăr: Minune! - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel