Poftiți în lumea minunată a copilăriei

Foto Mihail Cratofil
Foto Mihail Cratofil

Joi, 1 iunie 2017, Corul de Copii Radio invită copiii, părinții și bunicii la un adevărat maraton muzical.

Maraton muzical de 1 iunie, cu Corul de Copii Radio

 

Joi, 1 iunie 2017, Corul de Copii Radio invită copiii, părinții și bunicii la un adevărat maraton muzical, care va traversa câteva dintre cele mai importante evenimente și festivaluri organizate în Capitală de Ziua Internațională a Copilului!

Astfel, pe 1 iunie, de la ora 11.00, Corul de Copii Radio este invitat să concerteze pe scena mare a festivalului Cișmigiul Copiilor, ediția cu numărul 16, organizat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București. Având ca personaje principale ale zilei teatrul, muzica și dansul și în program o serie de activități educative, ateliere, jocuri și concursuri, desfășurate în Pacul Cișmigiu din București între orele 11.00 și 21.00, Cișmigiul Copiilor a fost inclus în acest an pe agenda evenimentelor cuprinse în candidatura Bucureștiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021. Sub conducerea dirijorului Voicu Popescu, Corul de Copii Radio va susține un program muzical – supriză, cu piese din repertoriul internațional inspirate de magia copilăriei.         

Din Cișmigiu, Corul de Copii al Radiodifuziunii va ajunge, tot pe 1 iunie, de la ora 17.30, în Parcul Alexandru Ioan Cuza din București, unde va cânta în cadrul festivalului Cea mai Itsy Bitsy Zi Liberă Națională. Un eveniment organizat de Itsy Bitsy, cu sprijinul Primăriei Sectorului 3 din București, festivalul va cuprinde ateliere de creativitate, activități sportive, jocuri și concursuri.

Sărbătoarea muzicală a copilăriei va continua până pe 3 iunie, când Corul de Copii Radio va urca pe scena Festivalului Copiilor, ediția a V-a, un eveniment organizat de Primăria Municipiului București, prin PROEDUS. Concertul Corului de Copii este programat începând cu ora 15.00 în Parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle.

(w670) Afiş - Po

Afiş - Poveste fără sfârşit

Corul de Copii Radio

În 2016, Corul de Copii Radio a urcat pe scena Festivalului RadiRo, alături de Orchestra Naţională Radio şi de Corul Academic Radio, într-un concert extraordinar cu Carmina Burana de Carl Orff la Sala Radio. În 2015, Corul de Copii Radio a cântat pe în Grecia, la Volos, în concertul de deschidere al Festivalului Internaţional de Muzică Evmelia, unul dintre cele mai cunoscute evenimente muzicale din Grecia, deosebit de apreciat pe plan european. Sub conducerea lui Voicu Popescu, corul s-a bucurat de 100% exclusivitate în programul de deschidere al festivalului, fiind singurul ansamblu invitat să inaugureze ediţia a IV-a a evenimentului. În toamna anului 2015, în cadrul celei de-a XXII-a ediţii a Festivalului Enescu, Corul de Copii Radio a avut o participare importantă. Ansamblul s-a prezentat în faţa publicului internaţional pe scena festivalului chiar în concertul de deschidere al evenimentului, la Sala Palatului, alături de Orchestra Română de Tineret, în celebra lucrare Carmina Burana (de Carl Orff), interpretată sub bagheta dirijorului Kristjan Järvi. Pe 2 septembrie, corul a evoluat în celebra Simfonie nr. VIII, creaţie a lui Mahler, una dintre lucrările monumentale ale repertoriului simfonic, alături de Orchestra Naţională Radio, Orchestra de Cameră Radio şi Corul Academic Radio, sub bagheta dirijorului german Cornelius Meister.

În octombrie 2015, Corul de Copii Radio s-a calificat alături de alte 8 ansambluri din întreaga lume, în finala de la München a uneia dintre cele mai prestigioase competiţii corale internaţionale: Let the Peoples Sing. Concursul este un apreciat eveniment din circuitul muzicii vocale, aflat sub auspiciile Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (European Broadcasting Union).

Un mare succes al TSP în pragul verii


Prima ediție a Festivalului Internațional „Folclorul copiilor”, care s-a desfășurat la București între 27 și 30 mai, a fost un mare succes. Aceasta este concluzia organizatorilor și a partenerilor acestui eveniment, care în cifre înseamnă: 12 formații, șapte țări, 50 de momente artistice, peste 300 de copii și tineri participanți. Publicul a avut parte de un repertoriu variat, fiind captivat de tot ce au prezentat soliștii, dansatorii, coriștii, instrumentiștii etc, veniți din Bulgaria, India, Turcia sau reprezentând Italia, Grecia, Iasraelul și, bineînțeles, România. O adevărată efervescență născută din cântec, din dans, din frumusețea costumelor purtate de artiștii de pe scenă. 

 

Festivalul Internațional „Folclorul copiilor”, organizat de Teatrul STELA POPESCU (TSP) împreună cu Asociația Europeană a Festivalurilor de Folclor – EAFF (partener UNESCO), alături de Palatul Național al Copiilor din București, a fost deschis de președintele EAFF, Nikolov Kaloyan – o personalitate a muzicii în Europa, cel care a caracterizat mai apoi această primă ediție: „Perfectă!”. Președintele EAFF a venit la București cu o echipă importantă de reporteri pentru a transmite pe mai multe canale evenimentul din Capitala României, făcându-l astfel cunoscut în țări în care sunt instituții membre ale Asociației Europene a Festivalurilor de Folclor, mulți remarcând că s-a născut cel mai frumos festival european de folclor închinat copiilor.

 

Deși activează doar de un an de zile, Teatrul STELA POPESCU este membru al EAFF, ceea ce dovedește că TSP este o instituție recunoscută în circuitul european, o altă dovadă fiind și diversele premii obținute.

 

Sala Mare a Palatului Național al Copiilor a fost plină în zilele de festival. Prin acest important eveniment s-a dorit și s-a reușit deschiderea drumului spre o lume în care copiii să se apropie, prin cele mai diverse abordări, de tezaurul românesc, să cunoască folclorul altor țări, iar străinii să vadă cât de bogați spiritual sunt românii.

 

Această frumoasă reușită se datorează muzicologului Smaranda Oțeanu-Bunea, director al Festivalului, directorul fondator al Teatrului Stela Popescu, alături fiindu-i o echipă eficientă, formată, între alții, din Ștefan Soare, director al Baletului TSP, Georgiana Enișor, director Comunicare, Paul Hîncu, director Tehnic, Florin Dărămuș, expert PR.

„Poveste fără sfârşit”, la Teatrul Evreiesc de Stat


Joi, 1 iunie, ora 17.00 și sâmbătă, 3 iunie, ora 11.00, are loc spectacolul pentru copii „Poveste fără sfârşit”, realizat de Teatrul Evreiesc de Stat.


Vă așteptăm să intrați alături de actorii noștri într-o lume magică a poveștilor, a personajelor fantastice, în care imaginația și curajul celor mici sunt personajele principale. Spectacolul interactiv își propune să le ofere celor mici oportunitatea de a face parte din spectacol, devenind astfel personaje. Şi adolescenţii vor avea şansa dezvoltării personale în compania actorilor Teatrului Evreiesc de Stat.

Din distribuţie fac parte actorii Dorina Păunescu, Mirela Nicolau, Alina Tomi, Tudor Aaron Istodor, Mihai Prejban, Mircea Dragoman și Andrei Bibire, cu participarea orchestrei TESBogdan Lifşin, Rodica Gancea, Sergiu Marin, Radu Gheorghe și Mihai Pintenaru, şi a trupei de teatru a Colegiului Economic “Virgil Madgearu”Panduru Herbert Cristian, Popescu Elena Georgiana, Vîlcu Cătălin, Stamate Andreea Diana, Drăghici Tania Ana-Maria, Ion Berta Maria, Negrescu Andrei Nicuşor, Ion Victor, Matei Daniela, Dima Denisa, coordonată de prof. Ana Maria Picu.

Dramatizarea, după “Basme şi povestiri evreieşti”, de Şalom Alehem, I.L. Peretz şi Isaac Bashevis Singer, este realizată de Edith Negulici.

BAL LA PALAT de 1 Iunie!

 

Teatrul Naţional pentru Copii ABRACADABRA vă aşteaptă duminică, 28 mai, să îl cunoașteți peFăt-Frumos. Oare este chiar atât de frumos eroul nostru? Vă invităm să ne jucăm de-a Teatrul şi să ne imaginăm cum ar fi Făt-Frumos "urât". Poate că este cu "moţ în frunte"!

Le rugăm pe prinţese să îşi aleagă Făt-Frumosul şi să participe la Balul de la Palat.

Vă invit să începem mai devreme bucuria sărbătorii, anunţă Magicianul Poveştilor. Prin urmare, vă propun un spectacol din care nu va lipsi Muma Pădurii, care poate nu este chiar aşa de rea precum i s-a dus vestea.

Magicianul Poveştilor şi asistenţii lui vă aşteaptă, duminică 28 mai, ora 11.00, în Sala Media a Teatrului Naţional, să deveniţi Eroii din Poveste.

 

(w670) Basme rom�


Basme românești la Istanbul

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, sâmbătă, 3 iunie 2017, între orele 12:00 - 13:30, la sediul Institutului Cultural Român „Dimitrie Cantemir” de la Istanbul, copiii turci și români, deopotrivă, vor asculta basme românești populare și contemporane, în lectura interactivă a talentatei actrițe Gülsün Odabaşı.


Poveștile traduse în limba turcă sunt: Cinci pâini și Ursul păcălit de vulpe de Ion Creangă, publicate de Editura Muzeelor Literare, Iași, 2015, traducator Leila Unal și Domnișoara Poimâine și joaca de-a timpul de Adina Rosetti, traducător Jenny Vișa.


(w670) Corul de C

Corul de Copii Radio

Personajele din poveștile ”Ursul păcălit de vulpe” și ”Cinci pâini” împreună cu Domnişoara Poimâine, cea care se joacă cu timpul, îi vor purta pe micii spectatori într-o incursiune în lumea basmelor plină de povețe, de anecdote în care realismul specific povestirilor lui Creangă se îmbină armonios cu ludicul contemporan al Domnul Azi și al bătrânei doamne Ieri, din cartea scriitoarei Adina Rosetti.


Marginea drumului unde se culcă vulpea pornită să îl păcălească pe urs, sala de judecată în care poposesc cei trei drumeți ca să li se facă dreptate pentru cele cinci pâini, locul de întâlnire între vrăjitoarea Niciodată şi spiriduşul Vreodată unde timpul curge mai repede de obicei după dorința copiilor nerăbdători să crească mai repede vor fi destinaţiile către care actriţa Gülsün Odabaşı îi va invita pe toţi copiii prezenţi să păşească folosind magia cuvintelor românești populare și contemporane traduse cu iscusință în limba turcă de Leila Ünal şi Jenny Vişa.

  

(w670) Magicianul

Magicianul Poveştilor şi Făt Frumos

(w670) TSP_Fest c

TSP Festival copii folclor

Surprize pentru copii, la Sala Radio

De Ziua Copilului, Orchestra Națională Radio propune copiilor, părinților și bunicilor un concert – surpriză cu intrare liberă! Joi, 1 iunie 2017, de la ora 11.00, sala de concerte va deveni o scenă deschisă, un spațiu al dialogului jucăuș între muzicieni și micii spectatori.

(w670)

Dirijorul Cristian Oroșanu va fi maestru de ceremonii de la pupitrul dirijoral, iar Orchestra Națională Radio va interpreta partituri celebre, legate tematic de magia copilăriei: Uvertura operei Wilhelm Tell, de G. Rossini, Selecțiuni din Peer Gynt, de E. Grieg, fragmente din Spărgătorul de nuci, de P. I. Ceaikovski, dar și fragmente din Aladdin de C. Nielsen, selecțiuni din Simfonia nr. 60 în do major – Il distratto, de J. Haydn, din Simfonia nr. 40 în sol minor de Mozart şi Marşul nupţial din Visul unei nopţi de vară de F. Mendelssohn.

(w670) TSP_Fest7

Noutatea absolută a concertului dedicat de Orchestra Națională Radio Zilei Internaționale a Copilului este latura sa neconvențională și interactivă: micii spectatori vor putea să urce pe scenă alături de muzicieni, din dorința orchestrei de a oferi copiilor bucuria contactului prietenos și natural cu universul muzicii.

(w670) TSP_Fest8

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel