PNL, un pas în spate pe tăierea pensiilor speciale. Cine este ”cruțat”

Ema Apostu / 09 dec 2019 / 13:06 Salveaza PDF Comentarii
FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Raluca Turcan a anunțat că PNL a decis, în ședința BEX de astăzi, ca partidul să susțină anularea pensiilor speciale, cu două excepții.

Raluca Turcan a anunțat că PNL a decis, în ședința BEX de luni, ca partidul să susțină anularea pensiilor speciale, cu excepția celor militarilor și magistraților. Vicepremierul a precizat că în paralel Guvernul vrea să vină cu o Lege a pensiilor care să elimine inechitățile în calcularea pensiilor.

„Am luat decizia ca PNL să susțină anularea pensiilor speciale, cu excepția pensiilor militarilor și magistraților care deja au o decizie a CCR. În felul acesta se elimină o inechitate crasă în sistem. Sunt aproape 9 miliarde de euro pe an care sunt cheltuite de statul român cu pensiile speciale", a afirmat Raluca Turcan, luni, la finalul BEX al PNL, potrivit Mediafax.

Noua lege a pensiilor

 

Prim-vicepreședintele PNL a adăugat că Executivul vrea să elimine inechitățile în calcularea pensiilor, iar aceasta să se facă pe principiul contributivității.

„Dorim ca în paralel cu anularea unor privilegii care sunt date pe criterii discriminatorii, să venim cu o Lege a pensiilor care să elimine inechitățile din sistem prin stabilirea, ca punct de plecare în calcularea pensiilor a principiului contributivității. O țară întreagă așteaptă ca pensiille în România să fie calculate pe principiul contributivității și tot ceea ce înseamnă privilegiu stabilit la discreția politicienilor să fie eliminat", a conchis Turcan.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27