PNL solicitare către Avocatului Poporului referitoare la regimul ariilor protejate

Avocatul Poporului
Avocatul Poporului

Ludovic Orban a anunţat, luni, că Biroului Executiv al PNL va cere Avocatului Poporului să îşi exercite atributul de invocare a excepţiilor de neconstituţionalitate în ceea ce priveşte modificarea prin ordonanţă de urgenţă a regimului ariilor protejate. 

"Decizia Biroului Executiv este aceea de a trimite către Avocatul Poporului o scrisoare în care îi solicităm să îşi exercite atribuţiile constituţionale, şi anume atributul de invocare a excepţiilor de neconstituţionalitate în ceea ce priveşte modificarea prin ordonanţă de urgenţă a regimului ariilor protejate.

A fost înfiinţată o agenţie pentru arii protejate acum aproximativ un an. Această agenţie a reînnoit practic contractele cu custozii care administrau cele aproape 300 de arii protejate, din cele 970 de arii protejate existente. De asemenea, această agenţie a fost incapabilă să asigure o corectă administrare şi o conservare a mediului în restul de arii protejate în care nu există custozi, ONG-uri, companii sau alte categorii de custozi.

Ce face Guvernul? Practic desfiinţează aceşti custozi, îi scoate din munca pe care o depun, şi anume aceea de asigurare a conservării mediului înconjurător, elimină toate ONG-urile care s-au ocupat de această activitate, fără niciun fel de dezbatere publică, fără niciun fel de anunţ anterior adoptării ordonanţei de urgenţă", a declarat Orban, la finalul BEx al PNL. 

El a criticat şi faptul că Guvernul nu dezvoltă capacitatea administrării ariilor protejate de către agenţia înfiinţată în urmă cu un an. 

"Pe lângă faptul că lasă 400 de oameni pricepuţi, care au căpătat experienţă şi care ştiu despre ce e vorba, care cunosc foarte bine ariile protejate, nici măcar nu dezvoltă capacitatea administrării acestor arii protejate de către agenţia înfiinţată acum un an, care s-a demonstrat incapabilă să asigure în vreun fel obligaţiile de protejare a mediului înconjurător în ariile protejate în care nu există custozi desemnaţi", a precizat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel