Pleșu îl atacă pe Hașotti: Suferă de tembelism intelectual acut

andrei plesu
andrei plesu

Andrei Pleșu a lansat un atac dur la adresa ministrului Culturii, Puiu Haşotti. Pleșu spune despre acesta că suferă ”tembelism intelectual acut" şi "o ireversibilă proastă creştere".

"Pentru mine, Puiu Haşotti încă nu s-a inventat. Nu ştiu cine este băiatul ăsta. Am auzit că este ministrul Culturii... Pe baza căror isprăvi a ajuns el în poziţia asta, nu ştiu. Am avut o mulţime de miniştri ai Culturii, dar toţi cei pe care i-am avut, chiar şi cei mai slabi, aveau un minim ambalaj cultural. Despre domnul Haşotti nu ştiu nimic. Nu ştiu cine e. Dacă e să mă iau după ce-a spus despre Neagu Djuvara ("Să-ţi fie ruşine Neagu Djuvara!"), trebuie să presupun că suferă de un tembelism intelectual acut. Şi, mai ales, că e de o ireversibilă proastă creştere", a declarat Andrei Pleşu, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

Andrei Pleșu a criticat și actualul guvern, acesta fiind nemulțumit de schimbările de la Institutul Cultural Român şi desfiinţarea TVR Cultural.

"Actuala conducere a ţării nu dă doi bani pe cultură şi pe prestigiul slujitorilor ei. S-ar zice că problemele ţării, urgenţele guvernării sunt concentrate în perimetrul culturii. Acolo e buba! La ICR, la TVR Cultural şi aşa mai departe. Se vorbeşte de măsuri "economice". Dar sunt sigur că se puteau găsi soluţii de reformă care să nu lezeze, totuşi, demnitatea actului cultural. Această pripă şi această radicalitate mă indispun", a spus Pleşu.

Profesorul Pleşu susţine că schimbările de la ICR arată că noua putere a iniţiat "o revoluţie culturală", generată din considerente politice.

"La noi, cum merge ceva bine, schimbăm. Din motive politice, din resentimente private, întotdeauna mai importante decât criteriile raţionale. Toate informaţiile mele, tot ce ştiu eu despre ICR îmi spune că a fost una din puţinele instituţii care au funcţionat foarte bine, care au avut ecou internaţional, care au dat ţării o imagine bună. S-ar părea că tocmai succesul a transformat acest institut întro victimă predilectă a micii 'revoluţii culturale' puse la cale de guvernanţi", mai spune Andrei Pleşu.

         

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel