Pesta porcină. Europarlamentarul Daniel Buda, solicitare către Dăncilă

Denisa Zamfir / 09 sep 2018 / 12:45 Salveaza PDF Comentarii
Premierul României, Viorica Dăncilă
Descriere foto: Premierul României, Viorica Dăncilă

Preşedintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, îi solicită public premierului Viorica Dăncilă să analizeze posibilitatea activării mecanismului european de protecţie civilă, pentru a putea să fie achiziţionate incineratoare mobile cu care să fie arşi porcii afectaţi de pesta porcină africană. 

"Îi cer să evalueze posibilitatea activării mecanismului de protecţie civilă la nivel european pentru a stăpâni şi pentru a preveni răspândirea acestei ciume roşii, i-aş spune eu, în zona animalelor, acestei boli extrem de grave, pe care medicii veterinari o aseamănă cu Ebola, astfel încât prin resursele financiare pe care le avem la nivelul UE să se achiziţioneze acele incineratoare mobile pentru arderea porcilor sacrificaţi", a spus Daniel Buda, duminică, într-o conferinţă de presă. 

El a explicat că, prin îngroparea porcilor bolnavi, virusul rămâne în conservare mai mulţi ani şi poate fi reactivat oricând de către animale care intră în contact cu cadavrele îngropate. 

"Le atrag atenţia că la modul în care se gestionează în momentul de faţă pesta porcină africană nu fac altceva decât să pună acest virus în conservare prin îngroparea porcilor. Iertată să-mi fie comparaţia, e ca şi cum ai pune o bere la rece", a menţionat Daniel Buda. 

De asemenea, Daniel Buda cere demiterea ministrului Mediului, Graţiela Gavrilescu, a ministrului Agriculturii, Petre Daea, şi a şefului ANSVSA, Geronimo Brănescu. 

"Îi solicit doamnei Dăncilă să o demită de îndată pe doamna Graţiela Gavrilescu, alături, bineînţeles, de dl Daea şi de dl Geronimo Brănescu, din cauza modului deficitar în care gestionează această problemă", a arătat preşedintele PNL Cluj.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26