Pericolul uriaș prin care a trecut România, în această noapte

Anca Murgoci / 06 ian 2016 / 21:59 Salveaza PDF Comentarii

Pericol uriaș în această noapte!

Unul dintre cele mai mari pericole pe care le pune ploaia din România, când temperatura este cu minus, este ruperea firelor de înaltă tensiune. Chiciura care se depune pe acestea poate provoca ruperea lor şi apariţia unor pene extinse de curent electric.

Acest lucru s-a mai întâmplat și în Canada în urmă cu mai mult timp. Oamenii au rămas circa o săptămână fără curent electric.

COD GALBEN de ploi

Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod galben de ploi în intervalul 6 ianuarie, ora 18,00 – 7 ianuarie, ora 12,00.

În intervalul menţionat, în judeţele Constanţa, Tulcea şi Călăraşi va ploua abundent, iar cantităţile de apă vor fi de 20...25 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Este vorba de un ciclon mediteranean care va traversa Peninsula Balcanică și care va determina precipitații în toate țările din această zonă.

Precipitațiile vor fi prezente în toate zonele. În partea de nord a Moldovei, zona centrala a acestei regiuni, în zonele montane și submontane vor fi ninsori, zone unde se va intensifica și vântul, care ar putea atinge 50-60 kilometri pe oră.loading...
VOTEAZA ARTICOLUL
   Pozitive: +7    Negative: 0

TOP STIRI CELE MAI...


loading...Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Vezi versiunea de mobil a siteului

nxt.m