Percheziții într-un dosar cu prejudiciu imens! 50 de persoane ridicate

Polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, efectuează în această dimineață o amplă acțiune, într-un dosar cu un prejudiciu imens. Anchetatorii pun în aplicare 63 de mandate de percheziție domiciliară în municipiul București și județele Ilfov, Prahova, Ialomița, Brăila, Constanța, Galați și Mureș și pun în executare 50 de mandate de aducere, într-un dosar ce vizează săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

”Din datele și probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiții au creat și implementat un circuit evazionist, prin interpunerea mai multor societăți comerciale cu comportament de tip 'fantomă' pe lanțurile de tranzacționare a mărfii achiziționate intracomunitar de la societăți comerciale din străinătate, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale.

În urma documentării activității infracționale a bănuiților a rezultat faptul că, în perioada 2013 - 2014, aceștia au efectuat tranzacții fictive cu materiale de construcții.

Prejudiciul estimat rezultat din activitatea infracțională este de 22.500.000 de lei.

Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice - Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații și al Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române”, se arată într-un comunicat al DGPMB.

[citește și]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel