Pastorul Camping spune că sfârşitul lumii s-a amânat pentru luna octombrie

Harold-Camping
Harold-Camping

Sfârşitul lumii, prevăzut iniţial pentru sâmbăta trecută, n-a făcut decât să se amâne până în octombrie, a declarat Harold Camping, predicatorul american care prevăzuse ridicarea la cer a bunilor creştini pe 21 mai, relatează AFP.

După trei zile de tăcere, bărbatul de 89 de ani, proprietarul unui post de radio dedicat în întregime cauzei sale, Family Radio, a vorbit 90 de minute despre cauzele amânării, transmite Agerpres. Sâmbătă, 21 mai, la ora prevăzută pentru sfârşitul lumii, predicatorul spunea la CNN că este 'tulburat' de faptul că previziunile sale apocaliptice nu s-au adeverit. Dar nu era vorba decât despre o amânare, a susţinut el. 'Pământul va dispărea de-a binelea pe 21 octombrie 2011. Va fi o distrugere spontană', a spus el luni, recunoscând că a interpretat greşit calendarul biblic.

Nu este prima dată că pastorul Camping se înşeală. Într-o carte intitulată '1994', el dăduse ca dată a sfârşitului lumii 7 septembrie 2011. Pastorul a spus totuşi că Judecata de Apoi a început, dar pe plan spiritual. 'Dumnezeu i-a ales pe bunii creştini, dar noi nu putem încă vedea acţiunea Lui. Judecata de Apoi a început şi va continua până la distrugerea planetei, pe 21 octombrie', a adăugat el. La acea dată, la orele 18 fix (pentru fiecare fus orar), spune Camping, 'cutremure puternice vor distruge Pământul şi cei pe care Dumnezeu nu i-a ales vor muri în chinuri groaznice'.

Previziunile predicatorului i-au convins pe câţiva americani, care şi-au părăsit locurile de muncă şi au mers prin ţară să-i sfătuiască pe oameni să se căiască până nu e prea târziu.

Citeşte şi:

O nouă teorie cu privire la sfârşitul lumii circulă pe internet. 21 mai 2011 va fi Ziua Judecăţii

Un evanghelist susţine că a găsit formula matematică a venirii lui Iisus. Rezultatul: 21 mai 2011

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel