Pastele, nicio legătură cu Italia. Cum au apărut, de fapt, în bucătăria europeană

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Credeai că pastele sunt un fel de mâncare de origine italiană? S-ar putea să te înșeli. Iată de ce...

Una dintre cele mai populare teorii cu privire la originea pastelor a fost publicată de revista „Macaroni Journal”. Conform sursei citate, pastele au fost aduse în Italia de către comerciantul venețian Marco Polo (1254-1324) din China. Italianul a mers în China în timpul dinastiei Yuan (1271-1368), iar chinezii consumau tăiței încă din 3000 î. d. Hr. în provincia Qinghai, scrie shtiu.ro.

Contestatarii acestei teorii susțin că, din punct de vedere al procesului de fabricare, pastele nu sunt chiar fideaua chinezească. În plus, izvoarele istorice italiene relatează că un soldat genovez a inclus un coș de paste uscate în inventarul bunurilor pe care le deținea. Acest lucru se întâmpla în 1279, iar Marco Polo s-a întors din China abia în anul 1295. 

Majoritatea istoricilor alimentari sunt de părere că arabii, în special cei din zona Libiei de azi, ar trebui să fie creditați pentru aducerea de paste, spanac, vinete și trestie de zahăr în bazinul mediteranean. Se crede că pastele au fost introduse în Italia în timpul cuceririlor arabe din Sicilia din secolul al 9-lea d. Hr. Până în secolul al XII-lea, italienii au aflat de la arabi metodele de uscare a pastelor pentru a le păstra pe perioada călătoriei. O dovadă a acestei versiuni este faptul că, în multe rețete vechi de paste siciliene, există introduceri gastronomice în limba arabă.

Vezi și: Paste de casă. Cum le faci singur: Ai nevoie doar de două ingrediente

Paste cu brânză topită și roșii cherry la cuptor

Ingrediente

- o pungă paste

- un tub mic brânză topită

- 50 g mozzarella dată prin răzătoare

- 25 g unt

- 3-4 roșii

- câteva crenguțe cimbru

- sare, piper

Cum se prepară

Pastele se pun la fiert 5-10 minute, conform instrucțiunilor de pe pachet, apoi se scurg foarte bine, potrivit retetepractice.ro. Se amestecă pastele cu brânza topită tăiată bucățele mici și se pun în vasul de cuptor uns cu unt. Se așază roșiile tăiate și se presară cu sare, piper și cimbru. Se presară mozzarella și se lasă la cuptor pentru 15 minute.

Vezi și: Salată de paste. Rețeta rapidă și gustoasă! Ideea perfectă, când nu ai timp să gătești

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel