Ingrediente pentru o porție
- 100 g făină
- 1 ou
Cum se prepară
Paste de casă. Cum le faci singur. Pune făina într-un bol şi formează o gaură în centru acesteia. Sparge ouăle şi pune-le în gaură făcută. Frământă aluatul timp de 10-15 minute (dacă foloseşti robotul de bucătărie timpul e mai redus).
Paste de casă. Cum le faci singur. Strânge aluatul şi dă-l la frigider pentru 30 de minute. Scoate aluatul şi lucrează-l puţin pe blatul pudrat bine cu făină. Împarte-l în 2 sau 4, în funcţie de cât de mare e cantitatea obţinută.
Vezi și: Cum faci pâine fără drojdie. Cea mai simplă rețetă pentru acasă
Paste de casă. Cum le faci singur. Ia pe rând părţile divizate şi întinde fiecare foaie cât mai subţire o dată, apoi împachetează o dată aluatul şi întinde-l din nou. Repetă procedeul pentru toate bucăţile de aluat de 5 ori.
Paste de casă. Cum le faci singur. Taie apoi pastele de casă după plac şi foloseşte-le imediat sau congelează-le, dacă vrei să le păstrezi pentru mai târziu.
Vezi și: Ce trebuie să mănânci în "vremea carantinei". Nutriționist: Pot fi de mare ajutor!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News