Partidul lui Bogdan Diaconu respinge Strategia Națională de Apărare

Bogdan Diaconu, deputat independent și președinte al Partidului România Unită, a precizat, luni că partidul ce-l prezidează respinge Strategia Națională de Apărare prezentată de președintele Klaus Iohannis în Parlament.

"Partidul România Unită respinge Strategia Națională de Apărare pentru că președintele Iohannis o folosește ca pretext în folos personal, adică pentru a-și mări atribuțiile. Astfel, Iohannis și-a lăsat în noua Strategie portițe să intervină direct în domenii unde nu are atribuții ca președinte, sub pretextul securității naționale", este de părere Bogdan Diaconu.

Deputatul a adăugat: "Am aflat din această Strategie că președintele poate să ne stabilească directive în educație, sănătate, economie, agricultură, energie, protecție socială, ca pe vremea lui Ceaușescu. După ce a tăcut 6 luni de zile cu succes, brusc, Marele Cârmaci Iohannis se crede în stare să gestioneze singur toate treburile țării, el fiind cel mai iubit fiu al poporului și având acest drept. Cred că România avea nevoie de o nouă Strategie Națională de Apărare în condițiile geopolitice schimbătoare de astăzi, dar nu voi vota propunerea președintelui care reprezintă doar o Strategie Prezidențială de Autopreamărire, vizând doar creșterea puterii actualului locatar de la Cotroceni. Președintele Iohannis tace și sapă. Sapă la Constituție și la separarea puterilor în stat. Într-adevăr, așa cum a promis, face o altfel de politică. Una îndreptată însă spre trecut, nu spre viitor".

Și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, s-a declarat împotriva Strategiei Naționale de Apărare și a precizat că, în această formă, nu poate fi votată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel