Parchetul, sesizat în cazul sătenilor care îi susțin pe cei șapte violatori

Asociația pentru Implementarea Democrației a sesizat Parchetul General în cazul sătenilor care îi susțin pe cei șapte violatori.

Astfel, prin prezența în fața sediului de poliție în ziua prezentării celor șapte la sediul poliției Văleni în cadrul procedurii de control judiciar, un număr de aproximativ 15 bărbați au efectuat o demonstrație spontană în fața sediului de poliție cu scopul de a susține nevinovăția celor șapte, dar şi pentru a profera amenințări la adresa jurnaliştilor, dar şi a familiei victimei. Mai mult decât atât, aceştia au aruncat cu pietre şi au proferat amenințări verbale extrem de grave față de jurnalişti.

În al doilea rând, AID a solicitat Parchetului General să efectueze cercetări față de familiile celor șapte violatori pentru infracțiunea de obstrucționare a actului de justiție şi amenințări la adresa victimei şi a familiei acesteia

AID consideră vitală şi fundamentală exprimarea civică a cetățenilor României, însă organizarea unei demonstrații în fața unei autorități de aplicare a legii față de un caz de o asemenea gravitate, aflat în cercetare, se încadrează la obstrucționarea actului de justiție, notează AID-România.

De asemenea, AID consideră drept o inițiativă bună şi care este necesară la nivelul fiecărui județ, constituirea unui grup de lucru similar celui organizat la nivelul județului Vaslui, format din: reprezentanți ai Poliției Județene, Inspectoratului Şcolar Județean (ISJ), Direcției de Sănătate Publică (DSP) şi Institutul de Psihiatrie Iaşi, care vine în ajutorul victimelor abuzurilor sexuale. 

VEZI ȘI: Ramona Ursu, pusă la zid în Cațavencii pentru editorialul "Violeaz-o pe mă-ta cinci minute, mă, psihopatule! Sigur o să-i placă!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel