EXCLUSIV  PARADOX: Oamenii care BLOCHEAZĂ proiecte. Tudor-Tim Ionescu: Persoane pe care NU LE VEDEȚI- VIDEO

Tudor Tim Ionescu
Tudor Tim Ionescu

Consilierul general al Municipiului București ALDE, Tudor-Tim Ionescu, a vorbit, în cadrul interviului acordat pentru DCNews, despre persoanele care nu sunt văzute de electorat, funcționarii publici, dar care, bazându-se pe o funcție sigură, de unde nu pot fi dați ușor afară, întârzie sau chiar blochează proiecte. 

Persoanele pe care nu le vedeți, dar BLOCHEAZĂ proiecte

Întrebat dacă se întâmplă ca-n Guvern, unde se schimbă oamenii din față, cei pe care-i vedem, dar nu și aparatul greoi din spate, Tudor-Tim Ionescu a răspuns:  ”În anumite cazuri, da. În anumite cazuri, absolut. Sunt persoane pe care nu le vedeți. Uneori nu le vedem nici noi. Sunt acolo și fie se pierd hârtii, pur și simplu `nu mai găsim dosarul`, pe principiul: `Prinde orbul, scoate-i ochii`. Plus că pe o hârtie, în momentul în care încerci să faci ceva- aici e vina unei entități abstracte care se numește birocrație- veți vedea întotdeauna două, trei, patru, cinci, șase, șapte, opt, zece semnături. Responsabilitatea actului decizional e împărțit la mai multe entități și atunci se pasează mingea de la unul la altul. Toate aceste lucruri generează o întârziere fantastic de mare sau blocarea.” a spus Tudor Tim Ionescu, la interviul DCNews

[citeste si]

În aceste cazuri, consilierul municipal ALDE a precizat că ”trebuie să te lupți”. 

Situație paradoxală: Capcana situațiilor punctuale

”Nici nu pot să-mi permit să pun în responsabilitatea unui director- deși am avut și directori cu obiceiuri... independente- când sunt persoane din spate, din backstage, din rândul doi, rândul trei, eșalonul patru, eșalonul cinci care-ți blochează foarte frumos proiecte sau le întârzie. În momentul în care discuți, spun: `da, da, facem, cum să nu`. Când ajungi la pasul doi, trei, patru, cinci: `păi, stați, că de fapt am găsit în lege, aici nu se poate, nu scrie niciunde negru pe alb că trebuie să facem`. Atunci am și reflexul invers, pe care l-am experimentat: `bun, nu scrie în lege că trebuie să faci ceva, facem o hotărâre de consiliu care să-ți permită acel lucru`. Aici începe și se încarcă din ce în ce mai mult această legiferare și aceste documente care legiferează activitatea de zi cu zi. Ajungem în paradoxul și excepția în care facem hotărâri de Consiliu Local sau generale, chiar și legi, pentru situații punctuale, nu pentru marea majoritate a situațiilor. Orice act nu va putea întotdeauna să răspundă cererilor sau necesităților societății. Or exista excepții, dar nu trebuie să cădem în capcana cealaltă: să legiferăm pentru excepții, ci să legiferăm pentru majoritate”, a mai explicat secretar general adjunct ALDE. 

Vezi răspunsul integral:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel