Panică în SUA, din cauza unui meteorit

Americanii din 13 state au oscilat între panică și admirație, după ce au fost martori, timp de 10 secunde, la un eveniment mai puțin obișnuit.

Un meteorit a luminat, vineri seară, cerul în zona coastei de Est a Statelor Unite, el fiind văzut și din Canada. Sute de oameni au raportat apariţia corpului ceresc la Asociaţia americană Meteor. 

O minge de foc, care a luminat timp de 10 secunde, ulterior dispărând, a produs panică printre martorii incidentului, întrucât au crezut că este vorba despre un accident aviatic sau despre un satelit care a căzut, scrie rtv.net.

Imediat, reţelele sociale "au explodat" pur şi simplu, oamenii trimiţându-şi tot felul de mesaje ce oscilau între panică şi admiraţie.

La scurt timp, Comandamentul nord-american de Apărare Aeriană a anunţat că nu a fost un obiect construit de om, după care specialiştii de la NASA au confirmat că a fost un meteorit, ce semăna cu o Lună plină.

Potrivit lui Robert Lunsford, de la American Meteor Society, meteoritul a trecut din Pennsylvania prin New Jersey spre Oceanul Atlantic: "Cel mai probabil, acesta a fost un bolid rezultat în urma dezintegrării unei comete sau a unui asteroid", a mai precizat specialistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel